ΚΑΒΑΛΑ

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων | Ούτε το 20% των πελατών δεν προσήλθε στα γυμναστήρια

Αυστηρότερα είναι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και στα γυμναστήρια. 

Σύμφωνα με αυτά, πρόσβαση σε γυμναστήρια, έχουν οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου ενώ οι αθλούμενοι που είναι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται σε ένα PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Οι άνω υποχρεώσεις όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) τελευταίου 24ωρου στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου.

Σε δηλώσεις στο Radio ENA 90,5 ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου σε Καβάλα και Χρυσούπολη Τάσος Χατζηιωάννου τονίζει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και παράπονα σε τοπικό επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά τόνιεσ ο ίδιος “Απο το 100% ουτε το 20% δεν προσηλθε στα γυμναστηρια! Και έχουμε ακόμα δυσκολότερο χειμώνα. Καποτε ειχαμε προσελευση 80-100 άτομα κατά την έναρξη των σχολείων, φέτος δεν ειχαμε ουτε 20 ατομα! Δεν μπορώ να καταλάβω πως επιτρέπουν 25 μαθητές με self tests σε μία μικρή αίθουσα και δεν επιτρέπουν 30 άτομα σε μεγαλύτερη έκταση να κάνουν την γυμναστική τους με self tests και τους λένε να πληρώσουν 10 και 20 ευρώ για rapid test. Διχάζουν την κοινωνία τα νέα μέτρα. Πελάτης στην Χρυσούπολη πλήρως εμβολιασμένος σηκώθηκε και έφυγε όταν του είπαμε ότι πρέπει να φοράει μάσκα για να κάνει γυμναστική. Κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να μας ακούσει”.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version