ΔΡΑΜΑ

Αντιδημοκρατική η ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής για τους Δραμινούς

Συνεδρίασε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων Δράμας.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση και οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ ένταξης του έργου «Κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στο ΠΕΠ 2014 -2020».

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε:

Η απόφαση ένταξης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020, αποτελεί αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική ενέργεια, καθόσον ακόμα δεν έχει κατατεθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, πολύ περισσότερο δεν ξεκίνησε η διαβούλευση.

Οι φορείς της Δράμας σε αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπεισέρχονται στην σκοπιμότητα εκτέλεσης του παραπάνω έργου.

Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην διατήρηση της σε βάρος της Δράμας ενδοπεριφερειακής ανισότητας, θα εμποδίσει την προσπάθεια της ένταξης σημαντικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, των Δήμων Δράμας, αλλά και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η διαμόρφωση κειμένου όπου θα τονίζονται οι παραπάνω θέσεις και θα προτείνεται προς την Περιφέρεια η ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου της κατασκευής νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το κείμενο αφού θα τύχει της έγκρισης των συμμετεχόντων στη σύσκεψη θα σταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προκειμένου να εκφράσουν την θέση τους.

Για την ιστορία, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Κεφαλίδου και Αργύρης Πατακάκης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δράμας κ.κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και Χριστόδουλος Μαμσάκος και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version