Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ανταπάντηση κατοίκου Ν. Χιλής στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για το θέμα της επέκτασης σχεδίου πόλης Αλεξανδρούπολης

Καλά κρατεί η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κατοίκων της Νέας Χιλής και του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το θέμα της έγκρισης επέκτασης του σχεδίου πόλης Αλεξανδρούπολης στις περιοχές Καλλιθέας και Ν. Χιλής και το πρόβλημα με τα οικόπεδα στην περιοχή του κοιμητηρίου της Ν. Χιλής, που με γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παραμείνουν εκτός σχεδίου πόλης.

Ο κάτοικος της περιοχής κ. Νικόλαος Νεράντζης, που δημοσιοποίησε το πρόβλημα, με επιστολή του ανταπαντά στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής, βάζοντας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Νεράντζης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος ή οι συνεργάτες του να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για την συγκεκριμένη γνωμοδότηση του ΣτΕ, ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν επισήμως από τη δημοτική αρχή για την εξαίρεση του κέντρου της Νέας Χιλής από το νέο σχέδιο πόλης και πως η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκλήθηκε με δική του αίτηση, αν και αρχικά η δημοτική αρχή αρνήθηκε σθεναρά να συζητηθεί το θέμα.

Επίσης, ο κ. Νεράντζης υποστηρίζει πως η μη ένταξη στο σχέδιο πόλης της συγκεκριμένης περιοχής, οφείλεται σε λάθος αντιμετώπιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της αρμόδιας υπηρεσίας του και η δημοτική αρχή μεταβιβάζει τις ευθύνες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του κατοίκου της Ν. Χιλής:

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…

Σχετικά με την απάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προς εμένα και την οικογένειά μου θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα εξής ζητήματα:

1) Ουδέποτε ενδιαφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος ή οι συνεργάτες του να ενημερώσουν για την συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας εμένα, την οικογένεια μου ή τους υπολοίπους ενδιαφερόμενους.

2) Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκλήθηκε με δική μου αίτηση, την 09/02/2015. Αρχικά η δημοτική αρχή αρνήθηκε σθεναρά να συζητηθεί το θέμα αλλά μετά από αρκετή επιμονή τελικά συζητήθηκε (σελ. 38 πρακτικών δημοτικού συμβουλίου).

3) Ουδέποτε ενημερωθήκαμε επισήμως από τη δημοτική αρχή για την εξαίρεση του κέντρου της Νέας Χηλής από το καινούριο σχέδιο πόλης. Ας δοθούν οι αριθμοί πρωτοκόλλου – οι οποίοι δεν υπάρχουν – των εγγράφων που μας εστάλησαν, και ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους της περιοχής, σχετικά με το έγγραφο της γνωμοδότησης του ΣΤΕ. Πιστεύω πως κρατήθηκε κρυφό ώστε να τελειώσει το υπόλοιπο σχέδιο πόλης για να μην υπάρχουν μπλεξίματα και αργοπορίες από το δικό μας ζήτημα, που ο δήμος αμέλησε να λύσει.

Όσον αφορά το καθεαυτό ζήτημα, που είναι η μη ένταξη στο σχέδιο πόλης της συγκεκριμένης περιοχής, για άλλη μια φορά θα επαναλάβω πως δυστυχώς πρόκειται περί λάθους αντιμετώπισης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της αρμόδιας υπηρεσίας οι οποίοι, παρότι δεν μερίμνησαν τόσα χρόνια για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος των νεκροταφείων, είχαν κάποιες τελευταίες ευκαιρίες να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις (όπως αυτή στις 27/02/2014, δυόμιση μήνες πριν γραφεί και συνταχθεί στις 09/05/2014) η αρνητική γνωμοδότηση για την μη ένταξη της περιοχής γύρω από τα νεκροταφεία.

Στη σελίδα 2 του πρακτικού της γνωμοδότησης του ΣτΕ αναφέρεται πως: «…Οι Εκπρόσωποι της Διοικήσεως έδωσαν τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από τα μέλη, εξέθεσαν γενικότερα τις απόψεις τους για το περιεχόμενο του σχεδίου και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συνεδρίαση…». Δηλαδή στην ουσία – δυστυχώς για εμένα και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, που θα περιμένουμε ποιος ξέρει πόσα χρόνια ακόμα – δεν μπόρεσαν ακόμα και εκεί να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε να ενταχθούμε στο σχέδιο πόλης.

Τέλος η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης (σελ. 39 των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου της 09-2-2015) παραδέχεται ξεκάθαρα το λάθος με τα εξής: «…Από ότι έχω αντιληφθεί από το πρακτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας, δίνει την ευκαιρία όταν θα γίνει μνημειακό το νεκροταφείο, δηλαδή όταν θα κάνουμε ένα άλλο νεκροταφείο και θα γίνει αυτό κάποια στιγμή πολύ σύντομα και θα σταματήσουμε να θάβουμε νεκρούς στο υφιστάμενο νεκροταφείο, τότε θα υπάρχει απαγόρευση σε μια ζώνη 15-20 μέτρων, αν δεν κάνω λάθος, κάπου εκεί…». Είναι μια παραδοχή του σφάλματος, ότι δεν μερίμνησε κανένας υπεύθυνος να κάνει μνημειακό το συγκεκριμένο νεκροταφείο το οποίο, παρεμπιπτόντως, και δεν είναι απαραίτητο να χρησθεί μνημειακό με την προϋπόθεση της μεταφοράς του.

Τέλος θα ήθελα να πω, πως η Δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης μεταβιβάζει τις ευθύνες στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντάς το υπεύθυνο ως προς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ο ελεγκτής των διοικητικών πράξεων και ελέγχει κατά πόσο αυτές οι πράξεις έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Στην περίπτωσή μας λοιπόν έκρινε – ορθώς – πως δεν έγιναν σωστά οι διοικητικές πράξεις. Είναι μάλλον σοβαρό να ρίχνουν τις ευθύνες στο ΣΤΕ και θα ήθελα να ξέρω πως θα αντιδρούσε το ΣτΕ αν μάθαινε πως ρίχνουν τις ευθύνες σε αυτούς.

Παρά τα σφάλματα και τις αμέλειες, περιμένουμε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη χρονοδιάγραμμα και αναλυτική λίστα ενεργειών ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πότε θα μας καλέσει, με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε και πότε θα λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα, που στερεί το δικαίωμα της δημιουργίας από τη ζωή μας!!!

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2016/03/blog-post_54.html#ixzz43YtI6VNF
Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Με την εικαστική έκθεση «Τραύμα» ξεκινά το Φεστιβάλ Γνάφαλα 2024

Τι ονομάζουμε τραύμα, πως το βιώνουμε, ποια είναι τα συμπτώματα και πως το καθορίζουμε. Σε μια ζωή γεμάτη με τραύματα εσωτερικά, εξωτερικά, προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, συλλογικά, πολιτικά, σωματικά, ψυχικά βρισκόμαστε σε μια διαρκή επούλωση και ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή.

Οι άνθρωποι γεννιόμαστε από ένα τραύμα και βιώνουμε σε όλη μας τη ζωή αυτή τη βίαιη απόσπασή μας από την αρχή μας, από την αγκαλιά της μάνας μας , μεταφορικά από τον εαυτό και το κέντρο μας, από το σώμα και αυτό που μας κάνει μοναδικούς. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια τρυφερής αποτύπωσης των τραυμάτων μας, μιας προσπάθειας να τα μοιραστούμε και να τα αγκαλιάσουμε με σκοπό να τα ερμηνεύσουμε και να χαράξουμε με ένα τρόπο τον δρόμο αυτό… για την ανάκαμψη και ανασύσταση, επιστροφή στον εαυτό μας.

Με κεντρικό θέμα το «Τραύμα» το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2024 ξεκινάει το πρόγραμμα της χρονιάς του. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο χώρο του Κουκουλόσπιτου. Με σκοπό την οπτική και εμπειρική προσέγγιση του τραύματος.

Προς αναζήτηση ερμηνειών οι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν με διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις, με διαφορετικά μέσα ο καθένας τη δική του αίσθηση απέναντι στο τραύμα, τη δική του εκδοχή απέναντι στον καθορισμό του.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες με Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική, Εγκαταστάσεις, Animation, Video Projections: Katya Lisova, Γιώργος Αγάλου, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Ιωάννα Γρηγορίου, Γιώργος Καλτσίδης, Γιώργος Καρτάλης, Αγγελική Λόη, Μαρί Μασουρίδου, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ράνια Μπέλλου, Άννα Παρασκευίδου, Όλγα Στεφάτου, Κατερίνα Τσακίρη, Λευτέρης Φασούλας.

και Βίντεο έργα των Georg Alexander Ιffert, Έλενας Κρύλοβα Παχιάκου, Γιώργου Κουρσούμπα, Δέσποινας Μαργαρίτη του τμήματος Fine Art and New Media του ΑΚΤΟ Art and Design. (Επιμέλεια video projection Κατερίνα Αποστολίδου).

Διοργάνωση: Γνάφαλα Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
Επιμέλεια: Μπουρουλίτη Δήμητρα, Embryo Creative Agency
Χώρος Έκθεσης: Κουκουλόσπιτο, Σουφλί
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ώρα 20:30

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Παρά-Κολύμβηση | «Χρυσός» ο Μιχαλεντζάκης στη Μαδέιρα

Μετά το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο S8 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, μετά από μία τρελή κούρσα κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου.

Στο χθεσινό (Παρασκευή, 26/4) τελικό, των 200μ. μικτής ατομικής SM8, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά-Κολύμβησης, που διεξάγεται στη Μαδέιρα, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε στην πρώτη θέση σε χρόνο 2:26.30 και χάρισε στη χώρα μας, το έκτο μετάλλιο της έως σήμερα και το πρώτο χρυσό.

Είναι το πρώτο χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Πορτογάλος Ντιέγκο Κανσέλα με 2:27.82 και τρίτος ο Ισραηλινός Μαρκ Μαλγιάρ με 2:30.30.

Συμμετοχή στον τελικό, εχθές 5η ημέρα των αγώνων, είχαν και στα 50 ύπτιο S1, οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νίκος Κοντου και τερμάτισαν 4ος σε 1:28.12 και 5ος σε 1:40.66, αντίστοιχα.

Στον τελικό των 200 ελεύθερο S5, συμμετείχε και ο Αλέξανδρος Λεργιός, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση σε 3:10.88, ενώ ο Γιάννης Κωστάκης στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία S3, τερμάτισε στην 5η θέση, στα πρωινά προκριματικά, σε 4:19.55 και δεν πέρασε στον τελικό.

Σήμερα (Σάββατο, 27/4) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μπαίνει στη «μάχη» η Ευθυμία Γκουλή (100μ. πρόσθιο SΒ8), ο Αλέξανδρος Λεργιός (100μ. ελεύθερο S5) και η Μαρία Τσάκωνα (50μ. πεταλούδα S6).

e-evros.gr

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Aποτροπιασμός στη Σαμοθράκη | ‘Εκλεισε νεογέννητα γατάκια σε σακούλα και τα πέταξε στα σκουπίδια

Απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε στη Σαμοθράκη καθώς άγνωστος έκλεισε σε σακούλα νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε σε κάδο απορριμάτων.

Τα γατάκια εντοπίστηκαν από μια νεαρή γυναίκα στον κάδο έξω από το κτήμα Μαλαματίνα στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί νεογέννητα ζώα πεταμένα στα σκουπίδια και από τύχη και την φροντίδα φιλόζωων κατάφεραν να επιβιώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου που θεσπίστηκε το 2021, η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων συνιστά κακούργημα.

Ειδικότερα, ως κακοποίηση νοείται κάθε ακατάλληλη μεταχείριση και συμπεριφορά που διαταράσσει την ευζωία του ζώου, προκαλώντας του από δυσφορία έως και θάνατο. Είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπαγγέλτως.Δηλαδή, για τη δίωξη του δράστη απαιτείται η πράξη να έρθει σε γνώση του εισαγγελέα και τίποτα άλλο.Διακρίνεται σε ενεργητική και παθητική.

Ενεργητική κακοποίηση έχουμε με την άσκηση βίας κατά του ζώου, δηλαδή την εσκεμμένη πρόκληση σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ακόμη και τη ζωή του ζώου. Εκτός από την άσκηση βίας, στην  ενεργητική κακοποίηση συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, ο δηλητηριασμός, ο μη ιατρικός ακρωτηριασμός, η μάχη μεταξύ ζώων, κτηνοβασία και σεξουαλική κακοποίηση ζώων, καθώς και η πώληση, εμπορία και διακίνηση μέσω διαδικτύου, υλικού στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εις βάρος ζώου (η απαρίθμηση δεν είναι εξαντλητική). Ακόμη, η χρησιμοποίηση, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους θεάματα. Παθητική κακοποίηση έχουμε με την παράλειψη απαιτούμενης ενέργειας, ήτοι σε περιπτώσεις παραμέλησης, μόνιμης αλυσόδεσης, έλλειψης καταλύματος,  διατήρησης σε ακατάλληλο, ακαθάριστο ή στενό χώρο, στέρηση τροφής, νερού και κτηνιατρικής περίθαλψης, απουσία φροντίδας, έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και έκθεση σε κίνδυνο. Επίσης παθητική κακοποίηση συνιστά και η “συσσώρευση ζώων” (animal hoarding), όπου “συλλέκτης ζώων” αδυνατεί να παρέχει κατάλληλη φροντίδα, τροφή/νερό κτλ. στα ζώα του. Η εγκατάλειψη τραυματισμένου μετά από τροχαίο ατύχημα ζώου συγκαταλέγεται και αυτή στις περιπτώσεις κακοποίησης.

Όσον αφορά την κακοποίηση, ο Ν. 4830/2021 προστατεύει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Επίσης προβλέπει δύο διαφορετικά πλαίσια ποινής για την κακοποίηση ζώων. Δηλαδή κάποιες πράξεις συνιστούν πλημμέλημα και κάποιες κακούργημα. Στα άρθρα 34 και 35 του Ν. 4830/2021 αναγράφονται με σαφήνεια οι διοικητικές και οι ποινικές κυρώσεις που συνεπάγεται η παραβίαση των διατάξεών του. Πιο αναλυτικά:

Πλημμελήματα  με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ αποτελούν: 

  1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς.
  2. Η εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς καθώς και η μη τήρηση των κανόνων που εξασφαλίζουν την ευζωία του δεσποζόμενου ζώου  από τον ιδιοκτήτη του.
  3. Η εισαγωγή, εμπορία και αναπαραγωγή σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι καθώς και η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε κάθε είδους εκθέσεις και εκδηλώσεις
  4. Η έκθεση σκύλων και γατών σε καταστήματα πώλησης ειδών ζώων συντροφιάς (pet shops)
  5. Η κακοποίηση, η κακή και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως ιδίως ο δραστικός και ο μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, όπως ενδεικτικά η ιπποπέδη, οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η εργασία που δεν προβλέπεται για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη.

Οι παραβάσεις σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής ζώων σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 2 έτη και με χρηματική ποινή.

Αντίστοιχα, κακουργήματα με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ συνιστούν: 

  1. Η εκτροφή, η εκπαίδευση και η συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης.
  2. Η εκτροφή, η εξαγωγή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.
  3. Ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό, πυροβολισμό, ο εκούσιος τραυματισμός, οι κυνομαχίες και κάθε είδους μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 35, σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης τα πρόστιμα διπλασιάζονται κάθε φορά. Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 36 προβλέπεται σύσταση Μητρώου Παραβατών. Στο Μητρώο καταγράφονται όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για: εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς, εισαγωγή, εμπορία και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων, έκθεση σκύλων και γατών σε pet-shops, συμμετοχή ακρωτηριασμένου ζώου σε κάθε είδους εκθέσεις και εκδηλώσεις, εκτροφή, εκπαίδευση και συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης αλλά και εκτροφή, εξαγωγή και χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών καθώς και όλες οι περιπτώσεις των περιπτώσεων α και β της παρ. 1 του άρθρου 24. Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο δεν γίνονται αποδεκτοί στο ΕΜΖΣ ως ιδιοκτήτες ή ανάδοχοι ζώων συντροφιάς ή υπεύθυνοι νομικού προσώπου, ούτε επιτρέπεται να έχουν εθελοντική ή μη θέση από την οποία μπορούν να επηρεάσουν την ευζωία ενός ζώου, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικά της εργασίας σε καταφύγιο, ζωολογικό κήπο ή κτηνοτροφική μονάδα, για περίοδο τουλάχιστον 10 ετών από την τελεσίδικη ποινική καταδίκη,εκτός αν η επιβληθείσα ποινή έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Σε περίπτωση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, η εγγραφή διαγράφεται.

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en