ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντίδραση Σαμαρά Βενιζέλου μετά τις εξελίξεις από τη συνεδρίαση του Eurogroup

Άμεση ήταν η αντίδραση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρώτο να τηλεφωνά στον δεύτερο, μετά τις εξελίξεις, από την αποψινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη “Χ. Τρικούπη”, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των Κομμάτων από την Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς, στη δήλωσή του, κάνει λόγο για «δυσάρεστο αδιέξοδο», ενώ τόνισε, πως «η ρήξη δεν είναι λύση».

Η δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Η ρήξη δεν είναι λύση.»

Η ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Μετά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα, επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, με τον τρόπο που κρίνει θεσμικά πρόσφορο, προκειμένου να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία.»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version