ΘΑΣΟΣ

Αντέχει η Λήμνος, επιστροφές από Θάσο

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ήταν χθες αυξημένη η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, λόγω των δρομολογίων των φέρυ μπωτ – χθες από το πλοίο Φιλιάγκος – αλλά και του πρωϊνού δρομολογίου του «Εξπρές Πήγασος».

Το «Πήγασος» ήρθε γεμάτο κόσμο, το απόγευμα της Κυριακής, στο λιμάνι της Καβάλας. Αναχώρησε επίσης γεμάτο για τη Λήμνο χθες το πρωί. Η Λήμνος φαίνεται ν΄απέχει, δηλαδή η τουριστική κίνηση σ΄ αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, συνεχίζεται απτόητη, παρά το ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Το «Εξπρές Πήγασος» έρχεται στην Καβάλα από τη Λήμνο γεμάτο, αναχωρεί για το ίδιο νησί επίσης γεμάτο. Ίδια φαίνεται ότι θα είναι η κατάσταση μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδος. Αντίθετα η γραμμή του Πρίνου παρουσιάζει την αναμενόμενη κάμψη, υπό την έννοια ότι είναι λιγότεροι αυτοί που ταξιδεύουν από την Καβάλα για το νησί της Θάσου και περισσότεροι αυτοί που επιστρέφουν λόγω της ολοκλήρωσης των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Αυτή την εβδομάδα τα δρομολόγια είναι εξίσου πολλά όπως κι όλο το προηγούμενο καλοκαίρι και στη γραμμή της Κεραμωτής, αλλά και στη γραμμή του Πρίνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τρίτη τα δρομολόγια μοιράζονται στη γραμμή του Πρίνου ανάμεσα σε πλοία της ΑΝΕΘ και της εταιρίας Φιλιάγκος, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 28 Αυγούστου, η γραμμή του Πρίνου έχει έξι δρομολόγια, νούμερο ρεκόρ για τα δεδομένα της σύνδεσης της πόλης με το νησί της Θάσου.

Επειδή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι καλοκαιρινός, παρά τις βροχές που αναμένονται σήμερα κι αύριο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η γραμμή του Πρίνου θα έχει κίνηση μέχρι και το προσεχές σαββατοκύριακο.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version