ΚΟΣΜΟΣ

Ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη, βυθίζεται η Ασία και το πετρέλαιο

Ανοδικά αντιδρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, μετά την χθεσινή ισχυρή πτώση, που πυροδότησαν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν στο χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να ξεκινά τη συνεδρίαση με άνοδο 0,37% στις 5.957,77 μονάδες.

Κέρδη κατέγραφε το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης Dax ενισχύθηκε στο άνοιγμα κατά 0,20% στις 9.589,70 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητο ήταν το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κατά την έναρξη των συναλλαγών οριακή πτώση 0,02% στις 4.427,79 μονάδες.

Βαρίδι τα κινεζικά μάκρο για το χρηματιστήριο
 
Βαθαίνουν οι απώλειες στια ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, τα οποία τροφοδότησαν τις ανησυχίες για εξάπλωση των επιπτώσεων από την επιβράδυνση της οικονομίας, την ώρα που ο πρόεδρος Xi Jinping επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ΗΠΑ. 
 
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου από την Caixin Media Co. και την εταιρία ερευνών Markit Ltd. έδειξαν πτώση της δραστηριότητας σε χαμηλά 6,5 ετών. Ο δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης έκανε βουτιά το Σεπτέμβριο στις 47,0 μονάδες από την τελική μέτρηση των 47,3 μονάδων τον Αύγουστο.
 
Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng διολισθαίνει κατά 2,89%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 2,19%. Οι ιαπωνικές αγορές παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω εθνικής αργίας και θα ξανανοίξουν την Πέμπτη. 
 
Πέφτει το πετρέλαιο
 
Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, η οποία ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες σχετικά με την πορεία της επιβαρυμένης οικονομία της χώρας. 
 
Ειδικότερα, τα futures του αργού παράδοσης Νοεμβρίου διαπραγματεύτηκαν στα 46,12 δολάρια το βαρέλι, κατά 0,24 δολάρια χαμηλότερα, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής συνεδρίασης της Globex. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ συρρικνώθηκε κατά 0,32% και διαμορφώθηκε στα 48,76 δολάρια το βαρέλι. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version