Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανοίγουν αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου παιδότοποι, λούνα παρκ και spa

Ένα ακόμη βήμα που μας οδηγεί σταδιακά στην ολική επιστροφή στην κανονικότητα κάνει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών προχωρώντας σε νέα χαλάρωση των περιορισμών λόγω της μείωσης στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αλλά και της μεγαλύτερης εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού αλλά και σε αλλαγές στον τρόπο και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα φτάνουν στη χώρα οι τουρίστες. Έτσι από αύριο 19 Ιουνίου ανοίγουν τα λούνα παρκ, οι παιδότοποι και τα spa, ενώ από την 1η Ιουλίου σειρά παίρνουν και οι κλειστοί κινηματογράφοι.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Παράλληλα, για να «σπάσουν» οι ενδοιασμοί μερίδας πολιτών που εμφανίζονται ακόμα διστακτικοί και δεν σπεύδουν να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση δρομολογεί ορισμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως για παράδειγμα την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα γυμναστήρια μόνο από τους ανεμβολίαστους.

Συγχρόνως, αλλάζει η στρατηγική για το συμπληρωματικό «εργαλείο» των self test, το οποίο θα συνεχίσει να ισχύει τους επόμενους μήνες για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό και οι νέοι 18-30 ετών με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές αυτών που είναι εμβολιασμένοι.

Και στα σούπερ μάρκετ τα self test στην Αχαΐα

Για να μην μείνει ακάλυπτος κανένας δικαιούχος δωρεάν αυτοδιαγνωστικού τεστ στην περιοχή της Αχαΐας και δεδομένου ότι ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή της διάθεσης των self test, η κυβέρνηση μετά από συμφωνία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ της περιοχής θα συνεχίσει τη διάθεσή τους από αυτό το εναλλακτικό κανάλι. Ωστόσο, η εφοδιαστική αλυσίδα των self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Ανοιχτό ενδεχόμενο και για την Αττική

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη το σχέδιο αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί και στην Αττική, εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μόνο ενωμένοι και με ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον πληθυσμό και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα self test. Αυτό και κάνουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν

Για το εμπόριο ανακοινώθηκε μείωση σε 1 πελάτη ανά 16 τ.μ. από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος και επαναλειτουργία για:

  • εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών ειδικά προσαρμοσμένο
  • παιδότοπους με μάσκες προστασίας για τους εργαζόμενους και ενήλικες πελάτες
  • λούνα παρκ με αποστάσεις 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, μάσκες για εργαζόμενους και παίκτες (δωρεάν διάθεση στους τελευταίους), απολύμανση μετά από -κάθε χρήση, απόσταση 2 μέτρων μεταξύ κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών, διαγραμμίσεις με αποστάσεις 1,5 μέτρο κατά την αναμονή, αποφυγή συνωστισμού με ευθύνη του επιχειρηματία.
  • υπηρεσιών ευεξίας (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ), δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού.

Μέτρα – «ανάσα» για τον τουρισμό

Η καλή επιδημιολογική πορεία της χώρας φέρει επιπλέον αλλαγές στον τουρισμό:

  • από τις πράσινες χώρες, η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται με αρνητικό rapid test και χωρίς έλεγχο για τα συνοδευόμενα ανήλικα κάτω των 12 ετών
  • από τις πορτοκαλί, η είσοδος γίνεται με μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και πλήρη εμβολιασμό με τα αναγνωρισμένα από την Ελλάδα εμβόλια και χωρίς έλεγχο για τα συνοδευόμενα ανήλικα κάτω των 6 ετών (το τελευταίο μέτρο αφορά και τις κόκκινες χώρες)
  • οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό υποχρεούνται σε δύο self test την εβδομάδα, το ένα δωρεάν από το κράτος και το δεύτερο με ευθύνη της επιχείρησης.

«Ξεπηδούν» τα πρώτα προνόμια των εμβολιασμένων

Μετά τη διακοπή των self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους νέους και εργαζόμενους, η απελευθέρωση από τον υποχρεωτικό έλεγχο κορονοϊού επεκτείνεται στην άθληση και την ψυχαγωγία. Έτσι, πλέον για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού:

  • αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την προπόνηση σε γυμναστήρια
  • εισέρχονται με επίδειξη του πιστοποιητικού στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας από την 1η Ιουλίου οπότε επανεκκινεί η λειτουργία τους στο 50% της χωρητικότητας, με self-test για τον υπόλοιπο πληθυσμό, χρήση μάσκας και έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.
  • Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en