ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τα Περιφερειακά Ιατρεία

Κοινή ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Η κυβέρνηση εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας αντί να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό στα Νοσοκομεία της ΑΜΘ, μετακινεί το υγειονομικό προσωπικό από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Έβρου αναστέλλοντας τη λειτουργία τους έως το τέλος του έτους με απόφαση της 4ης ΥΠΕ», σημειώνουν σε κοινοβουλευτική τους ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Χαρίτου, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Τάνια Ελευθεριάδου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νατάσα Γκαρά.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ με ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας τον εγκαλούν γιατί με την απόφαση αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, που εξυπηρετούνταν από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας. Ισχυρίζονται, επίσης, πως οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων της ΑΜΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 95%.

Οι βουλευτές ζητούν -μεταξύ άλλων- απαντήσεις από την υπουργό, με ποια τεκμήρια προχώρησε στις αποφάσεις της και πως προτίθεται να ενεργήσει από εδώ και στο εξής για να καλυφθεί το κενό στον υγειονομικό χάρτη των χωριών και στις περίθαλψη των κατοίκων χωριών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version