ΕΒΡΟΣ

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου – Σε επιφυλακή για πλημμύρες οι Αρχές (video)

Πολύ κοντά στα όρια συναγερμού είναι η Π.Ε. Έβρου καθώς το ύψος του νερού στο Πύθιο αλλά και στο Πέταλο έχει πλέον ξεπεράσει το όριο επιφυλακής. Όλος ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητος ενώ, από πλευράς Βουλγαρίας, στα δύο μεγάλα φράγματα, του ποταμού ¨Αρδα, η πληρότητα αγγίζει το 99 τοις εκατό, εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα υπάρχει εισροή υδάτων από τον ποταμό Έβρο, και τους παραποτάμους του, και για αυτό το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε έκκληση στους πολίτες, σε καμία περίπτωση να μη πλησιάζουν τα αναχώματα, τα οποία εδώ και περίπου 15 μέρες έχουν δεχτεί πολύ μεγάλες πιέσεις από το νερό.

“Σε κάθε ενδεχόμενο είμαστε έτοιμοι, έχουν ενημερωθεί και οι Δήμοι προκειμένου να συνδράμουν εάν χρειαστεί καθώς το επόμενο διήμερο είναι κρίσιμο” επεσήμανε. Επίσης Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό φαινόμενο βρίσκεται η Ελλάδα τις ημέρες αυτές. Ενας τροπικός καιρός με πολύ αφρικανική σκόνη αλλά και… χιόνια.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι σε πολλές ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις την ίδια στιγμή που στην Κρήτη θα επικρατήσει καύσωνας με υψηλές θερμοκρασίες και πολύ υγρασία.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version