Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναφορά για το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ” στον Εισαγγελέα κατέθεσε το ΤΕΕ Θράκης (video)

Ζητά την παρέμβασή του για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας από την έναρξή της μέχρι σήμερα.

Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κατέθεσε το ΤΕΕ – Θράκης σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος Εξοικονομώ ΙΙ.  Στην αναφορά τονίζεται η σημασία του προγράμματος για την περιοχή και ο ρόλος του μηχανικού σε αυτό, ενώ παράλληλα προβάλλονται και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του συστήματος.  Τέλος το ΤΕΕ – Θράκης ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας από την έναρξή της μέχρι σήμερα. 

Αναλυτικότερα η αναφορά έχει ως εξής: «Αξιότιμε κε Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, με την παρούσα αναφορά μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ, που φέρεται να διαχειρίζεται το ΥΠΕΝ. Στο πρόγραμμα εντάσσονται με σειρά προτεραιότητας και με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο υποβολής είτε πολίτες είτε ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι μέσω του τεχνικού τους συμβούλου που είναι μηχανικός. Το ΤΕΕ Θράκης εκπροσωπώντας όλους τους μηχανικούς της Θράκης, που έχουν δικαίωμα – ενδιαφέρον να λειτουργήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι των πολιτών, δέχεται συνεχείς καταγγελίες από τα μέλη του, καταγγελίες που επαληθεύονται από την δοκιμή εισόδου στο σύστημα, ότι η «πλατφόρμα» δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ελλιπώς ή ενδεχομένως επιλεκτικώς, δημιουργώντας συνθήκες αδιαφάνειας, στρεβλώσεων και υπονοιών για χειραγώγηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επειδή η διαχείριση του προγράμματος Εξοικονομώ ΙΙ, αφορά στην διαχείριση δημόσιου χρήματος. Επειδή η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των πολιτών που δικαιούνται βάσει κριτηρίων, με συνέπεια να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία που το διαχειρίζεται άνισα. Επειδή θίγονται τα μέλη μας, ως προς την αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών – πελατών τους (το υπουργείο ανακοινώνει ότι έχουν γίνει εντάξεις, χωρίς να ξέρει κανείς πως έγινε αυτό). Επειδή ενδεχομένως προσβάλλονται βασικές αρχές του Συντάγματος όπως η αρχή της ισότητας πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, της χρηστής διοίκησης, της καλής πίστης και του σεβασμού των δικαιωμάτων του άλλου. Επειδή με την μη παρέμβαση δημιουργούνται καταστάσεις που δεν θεραπεύονται. Σας ζητάμε να παρέμβετε, για την εξέταση της «λειτουργίας» της πλατφόρμας που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ανισοτήτων και διακρίσεων μεταξύ πολιτών, να εξετάσετε την μέχρι σήμερα λειτουργία της και να πιστοποιήσετε τη λειτουργίας της μετά από γνωμοδότηση αρμόδιου ανεξάρτητου φορέα».    

    
Έκλεισε η προθεσμία για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ 
Στο μεταξύ άρχισε από χθες Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε η προθεσμία των αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα (2 Απριλίου) ακολουθούν η Αττική και το Νότιο Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διπλασιάστηκαν οι πόροι του προγράμματος προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Έτσι, το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος μαζί με τα τραπεζικά δάνεια αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτές είναι οι γαλάζιες σημαίες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Π.Ε. ΕΒΡΟY [1]

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

Δήμος Κομοτηνής

Αρωγή

Μέση

Φανάρι/Camping

Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [4]

Δήμος Αβδήρων

Άβδηρα/Πόρτο Μόλο

Λεύκιππος

Μάνδρα

Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας

Μπάτης

Περιγιάλι

Τόσκα/Tosca Beach

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Νέα Ηρακλείτσα

Νέα Πέραμος

Σαρακήνα

Οφρύνιο/Τούζλα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [5]

Δήμος Θάσου

Θάσος Πόλη/Λιμανάκι

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Καβάλας : «Δύο ολόκληρα χρόνια μετά, δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα για τις αποζημιώσεις»

Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα (1) αεροπλάνο τύπου ADONOV, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο (2) ολόκληρα χρόνια.

Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής. Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en