Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ανασχηματισμοί στους δήμους Παγγαίου, Νέστου και Καβάλας (video)

image_print

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018, μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, το νέο διοικητικό σχήμα το οποίο θα αναλάβει τον δήμο Καβάλας. Η είδηση είναι ότι ο Χαράλαμπος Κουφατζής αναλαμβάνει τα ηνία της ΔΕΥΑΚ, ενώ στο ΔΗΠΕΘΕ πάει η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, με τον τέως πρόεδρο Πέτρο Πετρόπουλο να αναλαμβάνει τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά το νέο διοικητικό σχήμα του δήμου Καβάλας:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας: Γεώργιος Γραμμένος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Αστυνομίας: Ηλίας Καλανταρίδης

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας: Γεώργιος Φιλόσογλου

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού: Ευαγγελία Δρακονάκη

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού & Κοινωνικής Προστασίας: Δημοσθένης Τουλκίδης

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής με αρμοδιότητα Οχημάτων και Δημοτικών Κοιμητηρίων: Ανέστης Τσουρουκίδης

Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων: Βαρβάρα Μπαλτζίδου

Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Αναστασία Ιωσηφίδου

Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Δημήτριος Καζανίδης

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ: Χαράλαμπος Κουφατζής

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προσχολικής Αγωγής με αρμοδιότητα λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας: Μαρία Φραντζεσκάκη

Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ: Κυριακή Χιώτη-Πρασσά

Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου: Θεόδωρος Τζατζάρης

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Περικλής Τελίδης

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Πέτρος Πετρόπουλος

Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων: Ζήσης Μπόνιας

Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα κλασσικού αθλητισμού: Μαρία Κλωνάρη

Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας-έκτακτης ανάγκης: Θεόδωρος Τζατζάρης

Παγγαίο:

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππα Αναστασιάδη οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής :

Μποσμπότης Χρήστος (παραμένει αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών)

Στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης : Τσάκαλος Κων/νος

Στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών : Γρηγοριάδης Πάρης (στη θέση της Ελένης Μπενή)

Στην Δημοτική Εντότητα Πιερέων : Θωμάς Γιώργος ( στη θέση του Κώστα Τσάκαλου)

Στην Δημοτική Ενότητα Ορφανου : Παραμένει η Όλγα Αμπατζιά

Στην Δημοτική Ενότητα Παγγαίου : Ο Βασίλης Δημητρακούδης αντικαθιστά τον Στέργιο Παπαευθυμίου

Ακόμη ορίστηκαν ο Γιώργος Καράνταγλης ως εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας και ο Κοσμάς Κορωνιός ως υπεύθυνος Επιμέλειας και Συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ενώ στον δήμο Νέστους δύο είναι οι αλλαγές: Νέος αντιδήμαρχος οικονομικών ο Λάζαρος Σαββαϊδης στην θέση της κ. Χατουσίδου και στην αντιδημαρχία της Κεραμωτής αναλαμβάνει η Λαρίσα Κοσμήδου η οποία αντικαθηστά τον κ. Μαυροθαλσσίτη.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσιάστηκε ο χάρτης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στην Καβάλα – Νέα εφαρμογή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

image_print

Παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Τσεκμέζογλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, η οποία αφορά τον διαδραστικό χάρτη με τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις διαθέσιμες ειδικές θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Μέσω του διαδραστικού χάρτη, οι πολίτες μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια τις θέσεις ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό των μετακινήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και στην ενίσχυση της προσβασιμότητας, με στόχο μια πόλη πιο λειτουργική και φιλική για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εφαρμογής και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην πόλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων ΑμεΑ και υπηρεσιών, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η καταγραφή και η εύκολη πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη νέα εφαρμογή και παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ προορίζονται αποκλειστικά για τους δικαιούχους, ζητώντας τον σεβασμό όλων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Φίλιπποι: Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Άλκηστις του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Πρόκειται για μία σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με έντονο πολιτικό πρόσημο, που κινείται ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, την τραγωδία και την απροσδόκητη κωμικότητα.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Άδμητος, ο οποίος μπορεί να σωθεί από τον θάνατο μόνο αν κάποιος άλλος δεχθεί να πεθάνει στη θέση του. Η Άλκηστις, η σύζυγός του, προσφέρει τον εαυτό της ως αντάλλαγμα, με τη θυσία της να εκτυλίσσεται δημόσια, μπροστά στα μάτια της κοινωνίας.

Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά αντιμετωπίζει την «Άλκηστη» ως ένα σκηνικό πείραμα, όπου η μουσική, ο ήχος, η κίνηση και το θεατρικό ύφος συνθέτουν έναν ρευστό και οριακό κόσμο.

Το έργο θέτει ερωτήματα γύρω από την εξουσία, το φύλο, τη θυσία και την ευθύνη της κοινωνίας, ενώ επαναφέρει με σύγχρονο τρόπο το διαχρονικό δίλημμα γύρω από το πραγματικό τίμημα της σωτηρίας.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Ηρώ Μπέζου στον ρόλο της Άλκηστης, ο Γιάννης Νιάρρος ως Άδμητος, ο Γιώργος Ζυγούρης ως Ηρακλής, ο Κώστας Νικούλι ως Απόλλων και η Θεοδώρα Τζήμου ως Θάνατος.

Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καραντζά, ενώ τη μουσική και τις ηχητικές κατασκευές υπογράφει ο Παναγιώτης Μανουηλίδης.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω του Ticket Services:
https://www.ticketservices.gr/event/n-t-alkistis-2026/?lang=el

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καβάλα: Διακρίσεις για το Τμήμα Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στη Λίμνη Δόξα

Καβάλα-αθλητές του Τμήματος Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στους αγώνες πρόκρισης στη Λίμνη Δόξα
image_print

Σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές και η αθλήτρια του Τμήματος Τριάθλου του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας στους αγώνες πρόκρισης της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που διεξήχθησαν στη Λίμνη Δόξα.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας για τους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon Ανδρών-Γυναικών και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon, ο Κωνσταντίνος Αντέσχος κατέλαβε την 4η θέση, με επίδοση 1:03:22.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth, ο Αργύρης Ντουάνογλου κατέκτησε τη 2η θέση με επίδοση 1:06:12, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης την 3η θέση με 1:08:36 και η Ιωάννα Παπανικολάου την 3η θέση με 1:14:27.

Σύμφωνα με τον ΝΟΘΑΚ, για τους Μεσογειακούς Αγώνες την πρόκριση εξασφαλίζει μόνο ο νικητής του αγώνα, ενώ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκρίνονται οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες.

Η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε περίπου 700 χιλιόμετρα από την Καβάλα για να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ η διεξαγωγή των αγώνων παρέμενε αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το απαιτητικό μικροκλίμα της περιοχής δημιούργησε επιπλέον ψυχολογική πίεση και σωματική καταπόνηση για τους αθλητές και τον προπονητή. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα παρουσίασε ψυχική δύναμη, αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική ωριμότητα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας συγχαίρει όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις τους, επισημαίνοντας ότι η πρόοδός τους αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και σωστής προπονητικής διαδικασίας.

Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλους στη συνέχεια της αγωνιστικής τους πορείας.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en