Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπτυξιακό σχέδιο | Τι αλλάζει για αγρότες, επιχειρήσεις και φορολογία

image_print

Υπουργείο Οικονομικών: Στην τελική ευθεία της τεχνικής επεξεργασίας βρίσκεται το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε μειώσεις των φορολογικών συντελεστών ύψους 3,5 δισ. ευρώ, στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού τομέα, στην αλλαγή της διαχείρισης των κονδυλίων με έμφαση στα έργα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα, στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, καθώς και στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας (μέσω και της αύξησης του κατώτατου μισθού).

Το σχέδιο καταρτίζεται υπό την εποπτεία των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και θα ακολουθήσει «πολιτική διαβούλευση», ήτοι συνεργασία με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το σχέδιο θα είναι έτοιμο πριν από το Euro Working Group της 11ης Απριλίου και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Eurogroup στις 27 Απριλίου στη Σόφια.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος, το σχέδιο θα είναι «ολιστικό», που σημαίνει ότι το σύνολο θα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των επιμέρους μερών. Επισημαίνει δε, ότι η χώρα δεν θα ακολουθήσει μετά την έξοδο από το πρόγραμμα το μοντέλο που κατέρρευσε το 2010, το οποίο δεν είχε σύμμαχο την κοινωνία και δεν αντιμετώπιζε με σοβαρό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, που είναι η μεγάλη μάζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο αγροτικός τομέας. Επίσης, όπως δηλώνει ο υπουργός, «είναι σημαντικό να χτυπήσουμε το πελατειακό κράτος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κύριο βάρος για τη χρηματοδότηση του σχεδίου θα δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρακτορείου, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο ΕΣΠΑ, στην «αναπτυξιακή τράπεζα», καθώς και στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, δεδομένου ότι οι τελευταίες έχουν καλύτερη πληροφόρηση για την τοπική κοινωνία και τοπικούς επιχειρηματίες. Αντίθετα, μικρότερο βάρος θα αναλάβουν οι συστημικές τράπεζες, λόγω του σημαντικού προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το σχέδιο θα βασίζεται στις μακροοικονομικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που έχει ψηφιστεί τον Μάιο 2017 και θα συζητηθεί με τους θεσμούς πριν από το νέο μεσοπρόθεσμο που θα καλύπτει την περίοδο 2019- 2022. Το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί στους εταίρους, τις αγορές και την κοινωνία, θα είναι ότι η χώρα θα τηρήσει απολύτως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει τόσο όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους, όσο και αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα αποτελεί «ιδιοκτησία» της, με αλλαγή προσανατολισμού προς τη στήριξη της μεσαίας τάξης, η οποία σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος από την αρχή των μνημονίων. Έτσι, εκτός από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου, θα υπάρχουν και παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση (για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας), καθώς και στους τομείς της υγείας και της παιδείας για τη βελτίωση της ζωής των νοικοκυριών.

Σύμφωνα, μάλιστα με κυβερνητικούς παράγοντες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και δεν μπορεί να συνεχιστεί το μοντέλο ενίσχυσης μόνον των μεγάλων επιχειρήσεων με τη λογική ότι αυτές θα δημιουργήσουν τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι θα είναι η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, ακόμη και μέσω του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να υπάρχουν οφέλη και για τις επιχειρήσεις και τους προμηθευτές που συνδέονται με την υπό πώληση κρατική επιχείρηση.

Για τη στήριξη της κοινωνίας, το σχέδιο θα έχει επίσης δύο βασικά σκέλη: Την αύξηση του κατώτατου μισθού σταδιακά και με βάση το πορτογαλικό μοντέλο, αλλά και χωρίς να θιγεί η προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, όπως άλλωστε ζητούν οι θεσμοί. Και τη μείωση των φορολογικών βαρών κατά 3,5 δισ. ευρώ, μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την περίοδο 2019- 2022.

Στο σχέδιο δεν θα εξειδικεύεται η μείωση των φόρων, δεδομένου ότι έως το τέλος Απριλίου δεν θα έχουν διεξαχθεί οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας το 2017 και το 2018.

enapress.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα: Ανησυχία για τους νέους οδηγούς και το κινητό

image_print

Ανησυχητικά στοιχεία για τη συμπεριφορά των νέων οδηγών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταγράφει μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα για την υπεύθυνη οδήγηση, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την κόπωση και τη μη χρήση ζώνης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ipsos BVA σε δείγμα 12.100 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα VINCI Autoroutes, στο πλαίσιο του 16ου Βαρόμετρου για την Υπεύθυνη Οδήγηση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι νέοι οδηγοί ηλικίας 16 έως 24 ετών υιοθετούν ιδιαίτερα επικίνδυνες πρακτικές πίσω από το τιμόνι. Στην Ελλάδα, το 82% των νέων οδηγών χρησιμοποιεί smartphone ή προγραμματίζει το GPS κατά την οδήγηση, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 88%.

Παράλληλα, το 46% των νέων οδηγών στην Ελλάδα δηλώνει ότι στέλνει ή διαβάζει μηνύματα και email ενώ οδηγεί, ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που ανέρχεται στο 39%.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το 49% των νέων στην Ελλάδα οδηγεί ενώ αισθάνεται έντονη κούραση, ενώ το 48% παραδέχεται ότι οδηγεί χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 40% και 22%.

Ακόμη, το 16% των νέων οδηγών στην Ελλάδα παραδέχεται ότι έχει οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 7%. Το 3% δηλώνει ότι έχει οδηγήσει μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος VINCI Autoroutes, Bernadette Moreau, υπογράμμισε ότι όλοι οι οδηγοί πρέπει να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι, καθώς η οδήγηση απαιτεί πλήρη προσοχή και αυστηρή τήρηση των κανόνων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, τόνισε ότι η χρήση κινητού και GPS κατά την οδήγηση παραμένει κρίσιμο ζήτημα οδικής ασφάλειας.

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, επισήμανε ότι η εκπαίδευση, η πρόληψη και η καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας από νεαρή ηλικία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη μείωση των τροχαίων συμβάντων.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος»

image_print

Περισσότερα από 415.000 λαθραία τσιγάρα εντόπισαν και κατέσχεσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποτρέποντας την παράνομη εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά.

Τα καπνικά προϊόντα βρέθηκαν κρυμμένα σε βαλίτσες και αποσκευές έντεκα επιβατών, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αθήνα με πτήσεις από την Αιθιοπία και την Αίγυπτο.

Οι έντεκα επιβάτες συνελήφθησαν άμεσα και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα προϊόντα ήταν αμφιβόλου ποιότητας και προορίζονταν για διάθεση στην εγχώρια αγορά, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται σε περίπου 85.000 ευρώ.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έκθεση της KPMG για τα παράνομα καπνικά προϊόντα, η Ελλάδα καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση παράνομων τσιγάρων μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε ότι η εξέλιξη αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία των δημοσίων εσόδων, του υγιούς ανταγωνισμού και της δημόσιας υγείας.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας: Θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τους επαγγελματίες

Δράμα – Παρέμβαση της Ο.Ε.Β.Ε. για θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης επαγγελματιών
image_print

Την ανάγκη πρόβλεψης ειδικών θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Δράμας επισημαίνει η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας.

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Δράμας, Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέφανος Πεταλούδης, και το Δ.Σ. ζητούν να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών στο πλαίσιο εφαρμογής οποιουδήποτε συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όπως τονίζεται, οι επαγγελματίες καθημερινά καλούνται να μεταφέρουν εργαλεία, εξοπλισμό, εμπορεύματα και υλικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Η έλλειψη διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης, σύμφωνα με την Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δυσχεραίνει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Ομοσπονδία ζητά την πρόβλεψη συγκεκριμένου αριθμού θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για επαγγελματικά οχήματα σε κομβικά σημεία του κέντρου της Δράμας, τη δημιουργία ειδικής επαγγελματικής κάρτας στάθμευσης και τη συμμετοχή εκπροσώπων της στον διάλογο για τη διαμόρφωση των σχετικών ρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας, Στέφανος Πεταλούδης, επισημαίνει:

«Οι επαγγελματίες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση. Ζητούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να μπορούν να εργαστούν και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Η πόλη της Δράμας χρειάζεται οργάνωση, αλλά χρειάζεται και λειτουργική αγορά. Η πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης για επαγγελματική χρήση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.»

Η Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με προτάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις στην εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης προς όφελος της πόλης, των επαγγελματιών και των πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en