ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναποφάσιστος ο Δήμος Καβάλας για τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς

Η ανάπλαση στο κέντρο της Καβάλας αρχίζει, αλλά ο Δήμος δεν αποφάσισε, ακόμα, που θα μεταφερθούν οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς, που έχουν τους πάγκους τους στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου. Ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Χρ. Ηλιάδης, δήλωσε στον «Κ.Τ.», ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία λαϊκής αγοράς στη χερσαία ζώνη λιμανιού.

Η ημέρα της έναρξης του μεγάλου έργου στο κέντρο της Καβάλας, το οποίο αφορά στην ανάπλαση τμημάτων των δύο κεντρικών οδικών αρτηριών, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού, των χώρων στάθμευσης «Ροδόπη» και Διοικητηρίου, καθώς και τμήματος του πάρκου Φαλήρου, πλησιάζει.

Χθες, όπως είχε πει ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επρόκειτο να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, ενώ οι πρώτες εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Η ανάπλαση θα αρχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, από την οδό Ερυθρού Σταυρού και το χώρο στάθμευσης «Ροδόπη», αφού στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου πραγματοποιείται, κάθε Σάββατο, η λαϊκή αγορά.

Αν και βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» της έναρξης του έργου, ο Δήμος Καβάλας δεν κατέληξε, ακόμα, σε λύση του ζητήματος της μεταφοράς των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ανάπλαση, σε άλλο χώρο.

Πριν αρκετούς μήνες, σε μία συνάντηση των εμπλεκόμενων συλλόγων και φορέων, η διοίκηση του Δήμου, την οποία εκπροσώπησαν ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής και ο Θ. Μουριάδης, κατέθεσαν τρεις προτάσεις.

Η πρώτη ήταν, να μεταφερθούν οι παραγωγοί στο πάρκο Φαλήρου, στο κομμάτι που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Η δεύτερη ήταν, να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά των παραγωγών στην οδό Εθνικής Αντίστασης (στο τμήμα που γίνονται οι παρελάσεις των εθνικών επετείων).

Και η τρίτη, ήταν να μεταφερθούν οι πάγκοι των παραγωγών στην οδό Δοϊράνης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομονοίας. Η δημοτική αρχή υποστήριζε τη δεύτερη πρόταση, όμως χρειαζόταν η έγκριση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, αφού το παραλιακό μέτωπο της πόλης το διαχειρίζεται ο Ο.Λ.Κ.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Ηλιάδης, ξεκαθάρισε ότι από το νόμο, δεν προβλέπεται η λειτουργία λαϊκής αγοράς στη χερσαία ζώνη λιμανιού. Μιλώντας στον «Κ.Τ.», δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρανομήσει, ειδικά σε μία περίοδο που ο έλεγχος του δημόσιου τομέα έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρός.

Η δημοτική αρχή, δυστυχώς, άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος, χωρίς να βρει λύση για την μεταφορά των παραγωγών της λαϊκής αγοράς και θα αναγκαστεί να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό, αφού αρχίσει το έργο της ανάπλασης.

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version