ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναμονή λύσης για τις επιστροφές που ζητά το Ι.Κ.Α για οικογενειακά επιδόματα από συνταξιούχους (Video + φωτογραφίες)

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ περιμένουν μία απάντηση για τις επιστροφές των οικογενειακών επιδομάτων που είχαν λάβει, τις οποίες ζητά πλέον το ΙΚΑ. 

Μάλιστα τέλη Σεπτεμβρίου το σωματείο των συνταξιούχων του ΙΚΑ Νομού Καβάλας “Η Ενσωμάτωση” ειχε εκδώσει και το σχετικό δελτίο τύπου – καταγγελία αναφέροντας τα εξής:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

είναι γνωστή η ταλαιπωρία που περνούν εκατοντάδες συνταξιούχοι συνάδελφοι μετά την εις βάρος τους απόφαση του Σ.Τ.Ε. και τις συνεχόμενες αγωγές του Ι.Κ.Α. για να επιστρέψουν έντοκα τα ποσά του οικογενειακού επιδόματος που πήραν.   Ταλαιπωρία άδικη γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με τόκους διότι δε χρησιμοποίησαν δόλο για να να τους καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα που η Τ.Δ.Ε. του Ι.Κ.Α. εκείνη την εποχή τους ωθούσε να ζητήσουν, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις του σωματείου μας εδώ και δυόμιση χρόνια (από 12/5/15) στις διοικήσεις του τοπικού και κεντρικού Ι.Κ.Α., οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι οι συνταξιούχοι που πήραν το επίδομα δε φέρουν την ευθύνη, γιατί δεν χρησιμοποίησαν δόλο για να την πάρουν.

Παρά τις υποσχέσεις που πήραμε από τους τοπικούς βουλευτές της κυβέρνησης ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα με την ψήφιση συγκεκριμένης διάταξης που αφορά το πρόβλημα, αυτό όχι μόνο δε λύθηκε , απεναντίας φτάσαμε στο σημείο το ΙΚΑ να απειλεί με κατασχέσεις τους υπόχρεους ,αν δεν διευθετήσουν το χρέος τους εντός 20ημέρου.Αυτό σημαίνει την κατακράτηση μέχρι και του συνόλου της πενιχρής σύνταξης που παίρνουν οι πιο πολλοί με αποτέλεσμα ακόμα και την αδυναμία επιβίωσής τους.”

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Πέτρος Ταχματζίδης επισήμανε πως μέλη του σωματείου συνάντησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη τον οποίο και υπενθύμισαν τον προβληματισμό τους ενώ από την πλευρά του ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε πως το θέμα θα παρουσιαστεί εκ νέου στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η δήλωση του προέδρου των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Νομού Καβάλας Πέτρου Ταχματζίδη στη enanews.gr και στο ENA Channel.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version