ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αναβαθμίζεται η εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας (video)

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ηράκλειας με θέμα την Εμποροπανήγυρη που φέτος θα πραγματοποιηθεί 18 – 22 Αυγούστου. Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρης Γιαννάκης και ο πρόεδρος της επιτροπής της εμποροπανήγυρης Πατούσης Ιερουσαλήμ.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας δήλωσε πως κάποια λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων ετών, αλλά και αναπόφευκτες συγκυρίες, οδήγησαν την εμποροπανήγυρη σε πτώση, αλλά επεσήμανε ότι τα λάθη έχουν εντοπιστεί και διορθώνονται. Στόχος, όπως είπε, είναι να αποκτήσει ξανά την χαμένη της αίγλη η συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη και βέβαια να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν τόσο αυτή της Σκοτούσσας όσο και των άλλων περιοχών του Δήμου Ηράκλειας. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι το Επιμελητήριο Σερρών, που με την εμπειρία και τη γνώση θα συμβάλλει στην βελτίωση της διοργάνωσης. Τέλος ο κ.Κοτσακιαχίδης δήλωσε πως έχει ήδη υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ, ύψους 1.200.000 € προκειμένου να γίνουν στον χώρο έργα ανάπλασης, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, καλαίσθητος και λειτουργικός εκθεσιακός χώρος, εκεί όπου μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Πατούσης αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έγιναν φέτος. Οι πιο σημαντικές είναι πως, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της φύλαξης η οποία θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, έχουν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, οι παράλληλες εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν εντός του χώρου της πανήγυρης και αναφερόμενος στο κόστος δήλωσε πως είναι προσιτό, καθώς κυμαίνεται στα 112€ για 5 τ.μ.  

Ο Α’Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρης Γιαννάκης, τόνισε πως το Επιμελητήριο αποδεικνύει έμπρακτα για μια ακόμη φορά πως είναι η ομπρέλα όλου του νομού και πως ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα για συνεργασία από το Δήμο Ηράκλειας. «Ενημερώσαμε τα μέλη και τις επιχειρήσεις του νομού μας και θεωρούμε ότι θα ανταποκριθούν, γιατί πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, που πρέπει να προβάλλουμε και να στηρίξουμε όλοι» δήλωσε ο κ. Γιαννάκης. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version