Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλληλοκαρφώματα για τη σταθερότητα της οικονομίας

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τη βόμβα των αγορών με φόντο τις εκλογές

Με αλληλοκατηγορίες για αποσταθεροποίηση της χώρας στο φόντο του βομβαρδισμένου τοπίου του χρηματιστηρίου των τελευταίων δύο ημερών και εκατέρωθεν βολές για παιχνίδια με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε πως με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της στην έξοδο από την κρίση.

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος πάντως έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».

Χαρακτήρισε μάλιστα ως ορόσημο για την πορεία της κυβέρνησης μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τις περισσότερες δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία, και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

«Όπλο μας είναι η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η πολιτική της κυβέρνησης δικαιώνεται, γιατί, όπως είπε, πέρα από τους αριθμούς αρχίζουν και οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις και οι ανάσες στην οικονομία.

«Είναι προφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη. Και το κάνουν προκαλώντας ανασφάλεια στις αγορές, Ας γνωρίζουν όμως ότι η σταθερή και αξιόπιστη πολιτική της κυβέρνησης θα ξεπεράσει και αυτές τις αναταράξεις» είπε ο Πρωθυπουργός ζητώντας από τους υπουργούς σταθερή πορεία.

«Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που ταλαιπώρησε τη χώρα επί τόσες δεκαετίες. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι τώρα θα κάνουμε τα τελευταία βήματα ενός μεγάλου Μαραθωνίου για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση οριστικά. Και για να μην αφήσουμε κανέναν να ξαναφέρει πίσω την κρίση» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

«Πρωτοφανές το αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο»

Στο μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τους ίδιους ακριβώς όρους της αποσταθεροποίησης και των σεναρίων που απεργάζονται στο Μαξίμου, ζήτησε μετ’ επιτάσεως για μία ακόμα φορά ομαλή προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «στο πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, καθώς και στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες», επισημαίνοντας ότι «μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Όμως, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης».

Πρόσθεσε δε ότι «στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά τη Μεγάλη Τρίτη από 400€ έως 1.500€ σε 58.912 μητέρες

Αναδρομική αύξηση από 400€ έως 1.500€ θα πληρωθούν πάνω από 58.000 μητέρες τη Μεγάλη Τρίτη.

Τα χρήματα του επιδόματος μητρότητας στις μητέρες – δικαιούχους αναμένεται να πιστωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου και θα αφορούν όσες γέννησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ύστερα.

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό του παλιού επιδόματος (2.000 ευρώ) ή θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση (1.000 ευρώ) τώρα τον Απρίλιο, θα λάβουν για τα αναδρομικά το συνολικό πόσο των 36.247.500 ευρώ.

Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλουν νέα αίτηση ή προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στο μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση ύστερα από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Δικαιούχος του επιδόματος είναι κάθε μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη λίστα των αναδρομικών πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Τρίτη, οι περισσότερες μητέρες θα λάβουν αύξηση της τάξεως των 400 ευρώ και 700 ευρώ στο επίδομα γέννησης καθώς απέκτησαν το πρώτο και δεύτερο παιδί το 2023, ενώ, αύξηση ύψους 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ θα λάβουν περίπου 9.100 μητέρες που απέκτησαν 3ο παιδί ή 4ο και περισσότερα αντίστοιχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en