ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαξε η ομάδα διαπραγμάτευσης| Νέα πρόταση στις Βρυξέλλες

Προβληματισμό προκαλεί σε υψηλόβαθμα στελέχη των Θεσμών η νέα αναδόμηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που έφτασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει το έδαφος για την τριμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη.

Η ομάδα που αναλαμβάνει το κρίσιμο έργο αποτελείται από τους κκ Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ευκλείδη Χουλιαράκη καθώς τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη, ενώ μεγάλος είναι ο βαθμός ανανέωσης στα τεχνικά κλιμάκια, στα οποία δεν συμμετέχουν στελέχη από την αντιπροεδρία και το υπουργείο Οικονομίας. Ετσι κρίσιμα αντικείμενα θα τα χειριστούν πρόσωπα με άλλες ή κατώτερες αρμοδιότητες ή ακόμα και νέα πρόσωπα.

Η αντίδραση των Θεσμών ήταν άμεση και κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αρκετές ανεπίσημες επικοινωνίες, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η νέα διαπραγματευτική ομάδα έχει στόχο να κλειδώσει τις διαπραγματεύσεις στα τρέχοντα επίπεδα και όχι να τις ολοκληρώσει σε τεχνικό επίπεδο.

Η διαπραγματευτική ομάδα κομίζει στις Βρυξέλλες την αναθεωρημένη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με το Μαξίμου, περιλαμβάνει και σημεία της πρότασης των θεσμών για την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version