ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλλάζουν οι όροι στο ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Πυρετώδεις διεργασίες για να μη γίνει ξανά μονόλογος

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο ντιμπέιτ της Δευτέρας  μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να μην επαναληφθεί η σούπα του ντιμπέιτ της Τετάρτης. Τα επικοινωνιακά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θέλουν να αποφύγουν το φιάσκο, που δεν βοήθησε καθόλου τους ψηφοφόρους και να αποφύγουν τους παράλληλους μονολόγους των πολιτικών αρχηγών, αλλά απευθείας διάλογο μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, διαφωνία προέκυψε για το εάν οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι όρθιοι ή καθιστοί. Η ΝΔ ζήτησε το σκηνικό να είναι ίδιο με εκείνο του 2009 όταν οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου ήταν όρθιοι, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις. 

Την ίδια ώρα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς σε αντίθεση με το πρώτο ντιμπέιτ, η κόντρα αναμένεται να είναι σκληρή, αφού εκτιμάται ότι στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, η αναμέτρηση αυτή μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος με την βαρύνουσας σημασίας ψήφο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Οι αλλαγές για το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Ώρα έναρξης 22:00 (μία ώρα αργότερα)

Διάρκεια περίπου 2 ώρες. 

H NΔ προτείνει οι δύο πολιτικοί να είναι όρθιοι. Επιφυλάξεις από ΣΥΡΙΖΑ.

Θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη. 

Αυξάνεται ο χρόνος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων και των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών. 

Ο κάθε δημοσιογράφος θα ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα. 

Θα γίνουν 2 ή 3 διαφημιστικά διαλείμματα. 

Οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες 48 ώρες.

 

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version