ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού | Πως θα κάνουμε Πάσχα

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αρχικά, την Κυριακή των Βαΐων (17/04) προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της κυρίως στα νότια θα είναι αυξημένες και Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές, πάντως, θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στην κεντρική και στη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή και θα φθάσει στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα, στη βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Εν συνεχεία, τη Μεγάλη Δευτέρα (18/04) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά στη Μεγάλη Τρίτη (19/04), προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Επίσης, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αν και φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακόμα, τη Μεγάλη Τετάρτη (20/04), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version