Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Προέδρος ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ | Η εταιρεία βρίσκεται στο σχεδιασμό μιας νέας ακόμα μονάδας

Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη τα  εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης. . Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2-3 χρόνια. Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης, στην τελική της φάση, θα εξυπηρετεί στην απορρόφηση των σύμμεικτων απορριμμάτων Ροδόπη, Ξάνθη, Δήμο Αλεξανδρούπολης και Δήμο Σουφλίου.

Προέδρος ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ

Μια ακόμα σημαντική στιγμή για τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας – Θράκης, καθώς, εγκαινιάζεται αυτή την στιγμή η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) Αλεξανδρούπολης. Ο πρόεδρος της  ΔΙΑΑΜΑΘ  και Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης κατά τον εναρκτήριο λόγο του ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται στο σχεδιασμό μιας νέας ακόμα μονάδας ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα των απορριμμάτων, στέλνοντας μήνυμα πως η διαχείριση των απορριμμάτων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.  Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσέπελης τόνισε πως οι αλλαγές που πραγματοποιούνται είναι καταλυτικές καθώς η χώρα προχωράει σε μια νέα εποχή. «Η περιοχή μας αλλάζει προς το καλύτερο» τόνισε ενώ ζήτησε να επανεξετάσει το τέλος ταφής.

Περιφερειαρχης ΑΜΘ

Κύριε πρωθυπουργέ είναι πάντα χαρά μας να επισκέπτεστε τον τόπο μας και στα έλεγα ακόμα μεγαλύτερη όταν υπάρχει και σας έχει να κάνει με τη δρομολόγηση τόσο σημαντικών έργων και υπουργοί την βουλευτές. Σεβασμιότατε, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, κυρίες και κύριοι η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας γίνεται μία ουσιαστική προσπάθεια πάνω στο θέμα αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και η πατρίδα μας να εναρμονιστεί με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Παρόλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Αυτό που απαιτείται κυρίως είναι η καλή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Εμείς ως διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιδιώκουμε αυτή τη συνεργασία και εργαζόμαστε για αυτό.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Η 3η Μαΐου 2022 καταγράφεται στην ιστορία του τόπου μας και χαρακτηρίζεται κατά γενική ομολογία ως μία σπουδαία ημέρα καθώς εγκαινιάζονται μεγάλα έργα υποδομών εντός της επικρατείας του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σήμερα παρουσία του αξιότιμου κυρίου πρωθυπουργού της χώρας μας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να εγκαινιάσουμε την ολοκλήρωση της υλοποίησης και την έναρξη λειτουργίας τριών έργων την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης, την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων καθώς και την αποκατάσταση του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας το μεγαλύτερο τεχνικά που υλοποιήθηκε στα χωρικά όρια του δήμου Αλεξανδρούπολης το οποίο εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας η οποία μάλιστα είχε και την επίβλεψη ευθύνης του έργου που έχω. Είχαμε ως άμεση προτεραιότητα να παρέχουμε κάθε βοήθεια και συνδρομή στην υλοποίηση του. Κυρίες και κύριοι η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για την ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων τόσο για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης όσο και για τους όμορους δήμους που θα εξυπηρετεί καθώς πλέον δεν χωράει καμία δικαιολογία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα σταματήσει να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο»

Βασικά σημεία των πεπραγμένων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον πρωτογενή τομέα και της στήριξης των παραγωγών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Πρόκειται για ένα ακόμα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βουλευτή ο οποίος, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, επικοινωνεί στους πολίτες σε οπτικοποιημένη μορφή την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει:

«Πρωτογενής τομέας. Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Ελλάδα που θέλουμε. Όραμά μας, να καταστήσουμε τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Μειώνοντας τη φορολογία, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη της συνεταιριστικής και συμβολαιακής γεωργίας, καταργώντας το νόμο Κατρούγκαλου, επιστρέφοντας
τον Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου, μειώνοντας τον Φ.Π.Α. σε ζωοτροφές, λιπάσματα και αγροτικά μηχανήματα, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος. Ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών μας από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ειδικά την κλιματική κρίση.

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, που ήδη έχουν αρχίσει και φέρνουν αποτελέσματα, για την αναθεώρηση της Κ.Α.Π.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και δεν θα σταματήσει να το κάνει».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χ. Δαλκίτζης για την ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα : “Πέτυχε τον στόχο της, την εξειδικευμένη πληροφόρηση”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων Χάρης Δαλκίτζης για την Πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα κύριε Δαλκίτζη. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Πώς θα περιγράφατε την πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στην Καβάλα;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλησπέρα και από μένα. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από επαγγελματίες, φορείς και φοιτητές από την Καβάλα. Η ημερίδα είχε στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας και την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων.

Δημοσιογράφος: Ποιοι ήταν οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές από διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, εκπρόσωποι διεθνών επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί, καθώς και στελέχη οργανισμών που ασχολούνται με την εξωστρέφεια και την διεθνή συνεργασία. Όλοι τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Δημοσιογράφος: Ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τη διεθνοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες εξαγωγών, μέχρι τις στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Επίσης, συζητήσαμε για την καινοτομία και την τεχνολογία ως κινητήριες δυνάμεις για την εξωστρέφεια.

Δημοσιογράφος: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην ημερίδα;

Χάρης Δαλκίτζης: Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητήθηκαν και υπήρχε έντονος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ημερίδα αυτή;

Χάρης Δαλκίτζης: Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα και τις ιδέες που προέκυψαν από την ημερίδα για να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εξωστρέφεια της περιοχής μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις και προωθώντας την Καβάλα ως έναν σημαντικό κόμβο διεθνών σχέσεων και συνεργασιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en