ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Νέα Δωρεά – Συμβολή στη θεραπεία του καρκίνου

Τον Ιούλιο του 2014, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει δωρεά ύψους €16 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την αντικατάσταση 7 παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών (μηχανήματα ακτινοθεραπείας) σε ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με νέους υπερσύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα.

Πρόσφατα, το Ίδρυμα αποφάσισε να στηρίξει την επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος, προσθέτοντας άλλους τρείς γραμμικούς επιταχυντές σε αυτούς που πρόκειται να αντικατασταθούν με τη δωρεά του.

Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος ανέρχεται πλέον στα €20 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση συνολικά 10 ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων (ο νέος εξοπλισμός καλύπτεται από διετή δωρεάν συντήρηση).

Ο Χρήστος Καθάριος, υπεύθυνος για την υλοποίηση της δωρεάς από την πλευρά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε:

«Τα νέα, σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό γραμμικών επιταχυντών στα δημόσια νοσοκομεία, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων και τις μεθόδους θεραπείας των ασθενών. Θα συμβάλλουν, έτσι, σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας θεραπείας και, επομένως, της έκβασης της νόσου, με τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας που επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα κάθε χρόνο».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version