BUSINESS-STORIES

Αλαφούζος και Κοντομηνάς συζητούν για «γάμο» ΣΚΑΪ-Αlpha

Την δημιουργία ενός τηλεοπτικού «γίγαντα» διαπραγματεύονται Αλαφούζος και Κοντομηνάς. Ενδιαφέρον για το Star δείχνει ο Ιβάν Σαββίδης, ποιες οι κινήσεις του Β.Μαρινάκη.

«Πυρετός» διεργασιών, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και ζυμώσεων για τη δημιουργία νέων συμμαχιών, λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε κερδισμένους και χαμένους του πρόσφατου τηλεοπτικού διαγωνισμού. Η «συμμαχία» που φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά και μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία ενός τηλεοπτικού «κολοσσού» είναι αυτή ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Οι ιδιοκτήτες του ΣΚΑΙ και του Alpha αντίστοιχα συζητούν εδώ και αρκετές ημέρες το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί κοινά σημεία επαφής και συνεννόησης. Την ίδια στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης, που κατέθεσε την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια, αναζητά με την σειρά του «συμμάχους», με το STAR του ομίλου Βαρδινογιάννη να αποτελεί τον βασικό του στόχο. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακολουθεί «μοναχικό» δρόμο, έχοντας βάλει στο στόχαστρο την πλούσια ταινιοθήκη του Mega, ενώ έχει ξεκινήσει και την στελέχωση του νέου καναλιού.

Ισχύς εν τη ενώσει για SKAI και Alpha

Μια συνεργασία που αν ευοδωθεί θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα και θα δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό «γίγαντα», έχουν στα σκαριά Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Κοντομηνάς. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βαίνουν καλώς και διαφαίνεται διάθεση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Λεπτομέρειες αναφορικά με τις συζητήσεις δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο γίνεται σαφές ότι αμφότεροι εμπλέκονται σε μια κατάσταση win-win. Ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου ισχυροποιείται τα μέγιστα, διευρύνοντας την γκάμα του προγράμματός του με εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που διαθέτει εν αφθονία ο Alpha, ενώ ο τελευταίος διατηρείται στο τηλεοπτικό «παιχνίδι» δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Συζητήσεις Σαββίδη με STAR

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του αναζητά συμμάχους από τους «παλαιούς» παίκτες της τηλεόρασης, με απώτερο σκοπό να αποφύγει το «στήσιμο» εκ των θεμελίων, ενός τηλεοπτικού σταθμού. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι ιδιαιτέρως δαπανηρό και γι’ αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη για το Star. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Σαββίδης θέλει να αποκτήσει το 60% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Star, το οποίο διαθέτει τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και το έμψυχο δυναμικό, για να στήσει άμεσα» το νέο του κανάλι. Παράλληλα ο κ.Σαββίδης φέρεται να είναι σε επαφές με τον ιδιοκτήτη του Epsilon TV, Φίλιππο Βρυώνη, θέλοντας να έχει έτοιμη και την εναλλακτική λύση.

Την ταινιοθήκη του Mega «καλοβλέπει» ο Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιλέγει ένα «μοναχικό» δρόμο», καθώς δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τους παλαιούς τηλεοπτικούς παίκτες. Οι βλέψεις που έχει θέσει για το νέο κανάλι, είναι πολύ υψηλές και μία από τις προτεραιότητές του, που μάλιστα έχει θέση σε άμεση εφαρμογή, είναι να κάνει δική του την «πλούσια» ταινιοθήκη του Mega. Πρόκειται για ένα «θησαυρό», ένα εχέγγυο τηλεθέασης, που η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, «κυνηγάει» με ιδιαίτερη θέρμη. Το κόστος είναι υψηλό, περίπου 30 εκατ.ευρώ, ωστόσο αυτό δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αρχίσει και την στελέχωση του δημοσιογραφικού τομέα του καναλιού.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version