ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας | «Το νέο lockdown φέρει την υπογραφή του Κυρ. Μητσοτάκη»

Η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με την πανδημία και τις ανακοινώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για το νέο lockdown: Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε όλες τις πάγιες θέσεις της αξ. αντιπολίτευσης για την υγεία και την οικονομία / Στο πλαί του ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο εκπρόσωπος τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος / Ανακοινώθηκε ήδη πως ο πρωθυπουργός θα έρθει τελικά στη Βουλή την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη φυγομαχία Μητσοτάκη, σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση για την κατάσταση στις συγκοινωνίες που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, και την οποία είχε δεσμευθεί πως θα απαντήσει ο πρωθυπουργός.

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρείται από τις 12:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown.

Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη. Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα».

Στις 12 Νοεμβρίου θα έρθει στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κίνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός έσπευσε να τα μπαλώσει ορίζοντας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ως την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις από την πανδημία του covid-19.

Μετά τις συνεννοήσεις του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης διαπιστώθηκε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, είχε κώλυμα για τη συγκεκριμένη ημέρα. Έτσι, σε συνενόηση με τον πρωθυπουργό και τους άλλους προέδρους των κομμάτων αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version