ΚΑΒΑΛΑ

Ακίνητα, λατομεία και λιμάνια ενδιέφεραν τους εκπροσώπους του Δήμου Σετζέν της Κίνας

Μόνο 24 ώρες ήταν στην Καβάλα η αποστολή των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων από το Δήμο του Σεντζέν της Κίνας. Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν για τον επόμενο τους προορισμό, τις Γερμανικές πόλεις της Κολωνίας και του Μονάχου. Οι 6 κινέζοι (5 άνδρες και 1 γυναίκα) ήταν στην Αθήνα την Κυριακή.

Ήρθαν στην πόλη μας τη Δευτέρα το μεσημέρι. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Καπνού, το Δημαρχείο, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τα λασπόλουτρα. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν για τα λασπόλουτρα αφού πρώτη φορά έβλεπαν αυτού του είδους ιαματική εγκατάσταση. Ρώτησαν αρκετά πράγματα για το κόστος των κατοικιών στην Καβάλα, για τον αριθμό των λατομείων της περιοχής και για τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Συνοδεύονταν από εκπροσώπους της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια και Κινέζο επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην Καβάλα, γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου (δημοτικό συμβούλιο). Μαζί του ήταν αρκετοί αντιδήμαρχοι. Η Καβάλα αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Σετζέν επί Κωστή Σιμιτσή.

Το 2007 ο τότε δήμαρχος είχε επισκεφθεί την πόλη της Κίνας, στην αποστολή μάλιστα μετείχε και ο Στάθης Εριφυλλίδης. Πέρσι το Σετζέν επισκέφθηκε η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Σημειώνουμε ότι στην Κίνα υπάρχουν διορισμένοι στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αιρετοί. Από την αποστολή των 6 κινέζων, μόνο ένας είχε επισκεφθεί την Καβάλα και στο παρελθόν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version