ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

“Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις του ΔΠΘ” λέει ο Υπουργός – “έχει άδικο, συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία” απαντά ο Πρύτανης

Στο ζήτημα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της 89ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Αθήνα.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έκανε ειδική αναφορά στις αντιδράσεις που προέρχονται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς αδικαιολόγητες».

«Υπάρχει κάτι που γίνεται και δεν προκαλεί αντίδραση; Αυτό δεν έχει ένα ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η ακαδημαϊκή κοινότητα; Εμείς θεωρούμε ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις (…) Όταν λοιπόν κάνεις ένα καινούριο τμήμα, θα παίρνεις τον ίδιο αριθμό φοιτητών ο οποίος θα μοιράζεται δια τέσσερα. (…) Δυστυχώς -και γι’ αυτό δεν φταίνε οι συνάδελφοι που είναι εκεί και αντιδρούν ή οι φοιτητές- αυτό που βλέπουν πολλές φορές οι τοπικές κοινωνίες και αντιδρούν, ευτυχώς όχι όλες, είναι ότι οι φοιτητές σε μία πόλη, εκτός των κεντρικών πόλεων, είναι για τα σουβλάκια και τα rooms to let. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε», επισήμανε ο Υπουργός απαντώντας ουσιαστικά στον Πρύτανη του ΔΠΘ που ανέστειλλε τη λειτουργία του ακαδημαϊκού ιδρύματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Θράκης που κήρυξαν 3ημερη αποχή, και στους φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους της Κομοτηνής.

«Ο Υπουργός επιμένει αλλά έχει άδικο. Σαφώς κι εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Συμφωνούν όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αλλά και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλογίκης», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΔΠΘ.

Ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης επισημαίνει πως η λειτουργία του ΔΠΘ από αύριο Δευτέρα 17/12 θα συνεχιστεί κανονικά ώστε οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο. «Όμως εμείς δεν κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις με νέα μορφή την οποία θα αποφασίσουμε εντός της εβδομάδας», καταλήγει ο ίδιος.

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version