Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιάθετες φέτος οι πασχαλινές λαμπάδες

Κατακόρυφη πτώση, που φτάνει ακόμη και σε ποσοστά 80-90%, καταγράφεται στις πωλήσεις πασχαλινών λαμπάδων, λόγω της COVID-19, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει και η αδυναμία παράδοσής τους με courier εξαιτίας της αυξημένης κίνησης στις εταιρείες ταχυμεταφορών, όπως επισημαίνουν, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κηροποιοί από τη Θεσσαλονίκη.

«Το ποσοστό στις πωλήσεις έχει μειωθεί δραματικά, περίπου 80% σε σχέση με την περσινή χρονιά» υπογραμμίζει ο κατασκευαστής κεριών Αλέξιος Γεράκης, διευκρινίζοντας πως και στις πωλήσεις χονδρικής, από τις 300 παραγγελίες που είχε η επιχείρησή του τελικά παρέδωσε μόνο τις 30.

«Στη λιανική, που ήταν ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων, οι πωλήσεις είναι μηδέν και στο σάιτ, που είχαμε μια αύξηση περίπου 20%, με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, δεν θα παραδοθούν οι παραγγελίες, άρα σε όλα τα επίπεδα η κατάσταση είναι χάλια» επισημαίνει ο κ. Γεράκης.

Όπως υπογραμμίζει, οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα η ζημία να είναι τεράστια. «Όλο τον χρόνο δουλεύουμε για αυτές τις ημέρες. Η χονδρική τελείωσε, η λιανική τελείωσε και το σάιτ, που περιμέναμε να πάει λίγο καλύτερα, μόλις μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ζήτημα με τις παραγγελίες και ότι έχουν μπλοκάρει τα πάντα και θα γυρίσουν όλες οι λαμπάδες πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι λαμπάδες έχουν ημερομηνία παράδοσης, διότι όλοι ήθελαν να παραδοθούν μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Έχουν φύγει την προηγούμενη εβδομάδα για την Αθήνα και για τα νησιά παραγγελίες που δεν θα παραδοθούν και τώρα πρέπει να επιστρέψουμε όλα τα χρήματα, να βρούμε έναν έναν, ποιος έχει παραγγείλει. Στο τέλος θα βγούμε και ζημιωμένοι. Έχουν φύγει όλες οι παραγγελίες, έχουν πληρωθεί οι μεταφορές και εμείς πρέπει να καλύψουμε όλα τα έξοδα» εξηγεί ο κ. Γεράκης.

Ο κ. Νίκος Κικένης και η σύζυγός του, κηροποιοί και οι δύο, μιλούν για μείωση στις πωλήσεις έως 90%, με βάση τη δική τους εμπειρία, καθώς συνεργάζονται και με εκκλησίες που παραμένουν κλειστές. «Δεν υπάρχει καθόλου δουλειά πλέον, ούτε παραγγελίες και τις ελάχιστες που έχουμε δεν μπορούμε να τις παραδώσουμε» δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κηροποιός Δημήτρης Πατρώνας επισημαίνει πως η ζημία στον κλάδο είναι τεράστια και «η πτώση στις πωλήσεις φτάνει στην εταιρεία μας στο 65% διότι επιλέξαμε να προπληρωνόμαστε, ειδάλλως η μείωση θα ήταν τουλάχιστον 80%».

«Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή, διότι οι παραγγελίες κυρίως που παίρνουν οι συνάδελφοι από τις εκθέσεις είναι δίχως προκαταβολή» διευκρινίζει ο κ. Πατρώνας και συμπληρώνει πως «η Αθήνα είναι μια απαγορευμένη αγορά για εμάς λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και στις παραδόσεις προϊόντων».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στέρησε τη διάθεση και το μεράκι για ξεχωριστές λαμπάδες, εμπνευσμένες από την επικαιρότητα. «Μας ζήτησαν να φτιάξουμε λαμπάδες με αντισηπτικά, με διάφορα αντικείμενα, αλλά δεν υπήρχε καμία διάθεση και δεν υπάρχει και προσωπικό, από τους 20 εργαζόμενους που απασχολούσαμε αυτές τις ημέρες, έχουμε μείνει μόνο εγώ και ο αδελφός μου στην εταιρεία, να προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες» λέει ο κ. Γεράκης, η οικογενειακή επιχείρηση του οποίου είναι γνωστή για τα μοναδικά, πρωτότυπα και περίεργα σχέδια σε λαμπάδες που κατασκευάζει, όπως παγωτά, γύρους, μουσικά όργανα.

«Για μένα και για όλους όσοι ασχολούνται με τα κεριά και τις λαμπάδες είναι καταστροφικό αυτό που έχει γίνει, τελείωσε μια χρονιά χαμένη. Εμείς μόλις τελειώνει το Πάσχα, αρχίζουμε την προετοιμασία για το επόμενο, οπότε έναν χρόνο δουλεύαμε τζάμπα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Αλεξανδρούπολη

Η γαλανόλευκη σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ., κυματίζει στον χώρο δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ για την έπαρσή της χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., θα υψωθεί το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης (έναντι ΕΟΤ) ενώ για την έπαρση της σημαίας θα χρησιμοποιηθεί ειδικός γερανός Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 21 Χ 28,5 μέτρα ιδιοκτησίας της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Δείτε τα video όπως μεταδόθηκαν live από την έπαρση της σημαίας στην Αλεξανδρούπολη τον Μάϊο του 2018

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en