Quantcast
Connect with us

MEDIA

Αγριεύει η κόντρα Μαρινάκη – Αλαφούζου για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Όλα ξεκίνησαν όταν με ανακοίνωση της η εταιρεία Alter Ego, κατήγγειλε τη διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες των συμμετεχόντων στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονταν ότι: «Δίχως κανένα σοβαρό επιχείρημα, εντελώς αυθαίρετα και με την πλήρη κάλυψη της Γραμματείας και της αρμόδιας για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Επιτροπής, τα σχετικά στοιχεία που αφορούν την ιδιοκτήτρια εταρεία του ΣΚΑΪ «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ», δεν τέθηκαν στην διάθεση των εκπροσώπων των προαναφερθέντων σχημάτων, γεγονός πρωτοφανές και αντιδεοντολογικό σύμφωνα με τις προβλέψεις τις προκήρυξης που συνιστά χωρίς αμφιβολία αλλοίωση της διαδικασίας. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν καθίστανται ακόμη πιο αμείλικτα αν αναλογιστεί κανείς πως την προσεχή Δευτέρα, λήγει η προθεσμία υποβολής ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί η άνευ λογικής και νομικής εξήγησης απόρριψη της προσφυγής της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε» για το δάνειο που είχε χορηγηθεί από ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του κ. Γιάννη Αλαφούζου στην εταιρεία-φορέα του ΣΚΑΪ, πρακτική που αντιτίθεται πλήρως στην κείμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, τότε πλέον, είναι σαφές πως η όλη διαδικασία καθίσταται διάτρητη

Ακολούθησε η επιστολή – απάντηση από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Η νεότευκτη εταιρία ALTER EGO ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη αδυνατεί να καταλάβει ότι οι κανόνες της δημοσιότητας ισχύουν για όλους. Όταν επικαλείται προσωπικά δεδομένα για να μην δημοσιοποιηθούν οι ορθώς βιντεοσκοπούμενες κινήσεις των εκπροσώπων της στους δημόσιους χώρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής δημοπρασίας και ικανοποιείται σε αυτό, όλα είναι καλά.

Όταν επικαλείται προσωπικά και εμπιστευτικά επιχειρηματικά δεδομένα υποδεικνύοντας ποια θέλει να απαλειφθούν από τα πρακτικά της Επιτροπής Ενστάσεων πριν αυτά χορηγηθούν στους ανταγωνιστές της και ικανοποιείται σε αυτό, όλα είναι καλά».

Η κόντρα συνεχίζεται με την σημερινή ανακοίνωση της Alter ego, στην οποία γίνεται επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο με αναφορά στο παρελθόν του για την παρουσία του στο τηλεοπτικό πεδίο, τονίζοντας ότι «απέκτησε σκανδαλωδώς τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος και διά μέσου ενός αμαρτωλού τριγώνου»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα μαθήματα περί αξιοπιστίας στον χώρο των media από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο. Με τη διαφορά ότι ο ίδιος και η εν γένει ενασχόλησή του με την τηλεόραση θα μπορούσαν δίχως αμφιβολία να διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή. Μπορεί ο κ. Αλαφούζος να ξεχνά (ή να προσποιείται πως ξεχνά) τα πεπραγμένα του, ωστόσο οι πάντες γνωρίζουν πως ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του εγχώριου τηλεοπτικού γίγνεσθαι φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Αυτοπροβάλλεται ως τιμητής του δημόσιου βίου και της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ήταν εκείνος που άνευ προειδοποίησης εγκατέλειψε το καράβι του παλαιού ΣΚΑΪ, αφήνοντας αμέτρητα φέσια σε αγορά, εργαζομένους, ΙΚΑ και Εφορία. Προκειμένου, δε, να γλιτώσει τα χειρότερα και κυρίως τον σκόπελο της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για τα έργα και τις ημέρες του, κατέφυγε… αυτοεξόριστος στο Λονδίνο, από όπου και γύρισε όταν ο πατέρας του, Αριστείδης Αλαφούζος, παρενέβη (για πολλοστή φορά) για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του υιού του. Όλο αυτό το διάστημα, μάλιστα, πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και Ιταλίας, κάτω από άκρα μυστικότητα και με ιδιωτικό σκάφος, ως… ανώτερης τάξης λαθρομετανάστης.

Επέστρεψε και απέκτησε σκανδαλωδώς τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος και διά μέσου ενός αμαρτωλού τριγώνου που συνέθεταν ο ίδιος, ο τότε υπόδικος ιδιοκτήτης του SEVEN X, Γιώργος Μπατατούδης, και η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, στην ιδιοκτησία της οποίας είχε περιέλθει το κανάλι μετά τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Μπατατούδη. Βεβαίως, είναι περιττό να αναφερθεί ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ζημίωσαν εμφανώς το ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο τρόπος με τον οποίο πέρασε στα χέρια του κ. Αλαφούζου η εν λόγω συχνότητα αποτέλεσε και πάλι αιτία παρέμβασης της Δικαιοσύνης. Πλέον, ο σχετικός φάκελος, έστω και μετά από μία οκταετία ανεξήγητης κωλυσιεργίας, βρίσκεται κατόπιν της ολοκλήρωσης της προανάκρισης στα χέρια του εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Έτσι λοιπόν απέκτησε ο κ. Γιάννης Αλαφούζος τον περήφανο τίτλο του “καναλάρχη”, δίπλα στον οποίο μπορεί πια να προσθέσει με ανάλογη περηφάνια και εκείνον του υπόπτου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή, που κέρδισε πρόσφατα με το… σπαθί του. Εξάλλου, χάρη σε αυτή τη νέα του ιδιότητα κατήγαγε ακόμη έναν επιχειρηματικό… θρίαμβο. Τη δέσμευση της προσωπικής του περιουσίας.

Κι επειδή, όπως το συνηθίζει ο κ. Αλαφούζος, δεν μας λέει τίποτα για την ταμπακιέρα, η “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.” από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής της στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες κατέδειξε την προσήλωσή της στην τήρηση των όρων της προκήρυξης, υπογραμμίζοντας συνεχώς την ανάγκη για διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Αντιθέτως, στην περίπτωση του επικεφαλής του ΣΚΑΪ χρειάστηκε να μεσολαβήσει εισαγγελική παραγγελία ώστε οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων σχημάτων τα οποία συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του “πόθεν έσχες” που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή. Άραγε τι έχει να κρύψει ή να φοβηθεί ο κ. Αλαφούζος;»

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 02–05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

 

Continue Reading

MEDIA

Έμφυλη Βία: Γυναικοκτονία

Ως γυναικοκτονία μπορούμε να πούμε ότι είναι ότι χειρότερο μπορεί να λάβει χώρα, ως βία κατά των γυναικών.  Η γενική έννοια της γυναικοκτονίας παραπέμπει στη δολοφονία μιας γυναίκας ή ενός κοριτσιού εξαιτίας του φύλου τους. Με τη Διακήρυξη της Βιέννης για τις Γυναικοκτονίες  ο ΟΗΕ, αναγνώρισε διαφορετικά είδη γυναικοκτονίας, όπως: η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα συντροφικής βίας, ο βασανισμός και η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού,  η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και της ταυτότητας φύλου, και άλλες περιπτώσεις  γυναικοκτονίας οι οποίες συνδέονται με  το οργανωμένο έγκλημα, εμπόρους ναρκωτικών, ή την εμπορία γυναικών και κοριτσιών.

Ο όρος γυναικοκτονία, έρχεται από παλιά, όταν το 1976 τον κατέγραψε η κοινωνιολόγος Diana E. H. Russel, ορίζοντας έτσι το εγκληματολογικό και ανθρωπολογικό αυτό φαινόμενο. Ο όρος «γυναικοκτονία» έγινε ευρέως γνωστός και υιοθετήθηκε από την εγκληματολογία μετά το 1992, έπειτα από μία συλλογή δεδομένων  που επιμελήθηκαν από κοινού η εγκληματολόγος Jill Radford,  και η κοινωνιολόγος  Diana. H. Russel.

Τα συστήματα συλλογής δεδομένων, ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από το ένα κράτος μέλος της ΕΕ στο άλλο, καθώς βασίζονται σε διάφορες πηγές. Για την Ελλάδα τα δεδομένα τα έχουμε από την Ελληνική Αστυνομία και εφόσον αυτά δημοσιοποιούνται. Έτσι υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη το 30% των γυναικών ή / και κοριτσιών, που έχουν πέσει θύμα ανθρωποκτονίας, δολοφονούνται από πρόθεση από τον ερωτικό σύντροφο.

‘Όταν μιλάμε για ερωτικό σύντροφο, εννοούμε  τον  πρώην ή νυν σύζυγος ή σύντροφος, ανεξάρτητα από το αν ο δράστης μοιράζεται ή μοιραζόταν κατά το παρελθόν την ίδια στέγη με το θύμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ελλάδα,  το 2017,  το 35 % ήταν θύματα ανθρωποκτονίας που σχετιζόταν με ενδοοικογενειακή βία.

Ένα σημαντικό θέμα που έχει προκύψει, ώστε να επανασχεδιαστεί η νομοθεσία για να υπάρχει σημαντική αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι η κατανόηση του προβλήματος ως προς την φύση του και την συχνότητά του, όπως επίσης και το κίνητρο της δολοφονίας.

Εάν γυρίσουμε λίγο το χρόνο προς τα πίσω, θα θυμόμαστε τα στυγερά εγκλήματα – γυναικοκτονίες  που διαπράχτηκαν στην Ελλάδα,  στο τέλος του 2018 και στην αρχή του 2019, και συγκεκριμένα  για το βιασμό και την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, από δύο νεαρούς άντρες με τους οποίους αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά, και τη δολοφονία της Αγγελικής Πέτρου στην Κέρκυρα, από τον πατέρα της, ο οποίος δεν ενέκρινε  τη σχέση που είχε με άνδρα από το Αφγανιστάν.

Συνοπτικά τα τελευταία 5 έτη, έχουμε αντίστοιχα από το έτος 2019, μέχρι και σήμερα, κατά έτος αντίστοιχα: 17, 19, 31, 26, 15, 6, με τελευταία την περίπτωση,  της 28ης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και την στυγερή δολοφονίας της από τον πρώην σύντροφό της.

Παγκοσμίως,  κάθε  μέρα, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται 137 γυναίκες, κατά μέσο όρο, από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους, ενώ το 2017,  ένα ποσοστό  58% διαπράχθηκε από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή μέλη της οικογένειας τους, με βάση τα στοιχεία  του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ το 22% των γυναικών, έχει πέσει θύμα, σωματικής ή / και σεξουαλικής βίας. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστό  γυναικοκτονιών,  είναι η Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ινδία, η Ονδούρα και το Μεξικό, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στη Γουατεμάλα, την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.  Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, EIGE:

  • Στην Βρετανία, κάθε τρεις μέρες δολοφονείται μία γυναίκα
  • Στη Σουηδία, κάθε δέκα μέρες κακοποιείται μέχρι θανάτου από το σύζυγο ή σύντροφό της
  • Στην Ισπανία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τέσσερεις μέρες, περίπου 100 τον χρόνο
  • Στην Γαλλία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε πέντε μέρες εξαιτίας κακοποίησης στο σπίτι
  • Στην Ελλάδα, την Πέμπτη 11/04/2024, καταγράφηκαν 103 περιστατικά, έγιναν 43 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ 3 θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα, με την πλειονότητα των περιστατικών να έγιναν στη Αττική, και συγκεκριμένα έγιναν 47 καταγγελίες και 17 συλλήψεις.
  • Επίσης δημιουργήθηκε νέα πλατφόρμα, με το όνομα stop-bulling.gov.gr,  για την δημιουργία καταγγελιών φαινομένων bulling στα σχολεία, όπου γονείς και μαθητές, μπορούν να καταγράψουν τα φαινόμενα βίας όπου πέφτουν στην αντίληψή τους, ή είναι οι ίδιοι θύματα σχολικού εκφοβισμού
  • Επίσης με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, ενώ 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την δημιουργία  ειδικών διαμορφωμένων χώρων  που θα λειτουργούν ως safe houses, για την βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάς  τους, σε όλη την επικράτεια. Χώροι οι οποίοι θα φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, θα παρέχεται κάθε είδους βοήθεια και στήριξη.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en