ΚΑΒΑΛΑ

Αγορά δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων μέσω ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο Καβάλας (video)

2 νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα πρόκειται να αποκτήσει, ενδεχομένως και μέσα στο 2018, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο λόγος για:

α) έναν νέο ψηφιακό στεφανιογράφο-αγγειογράφο, με τον οποίο το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής θα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτογενούς αγγειοπλαστικής, δηλαδή άμεσης αντιμετώπισης των περιστατικών με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

β) ένα νέο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας για το σπάσιμο λίθων στο ουροποιητικό σύστημα.

Ο προϋπολογισμός για την αγορά των 2 αυτών μηχανημάτων, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου, ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια €, ενώ η αγορά τους έχει ενταχθεί ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020. Την ίδια στιγμή Απλήρωτοι παρέμεναν επί 2,5 μήνες 7 επικουρικοί γιατροί και 7 εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, λόγω εμπλοκής στη διαδικασία έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος επίτροπος έκρινε αντισυνταγματική την απασχόληση των εν λόγω εργαζόμενων πέραν των 24 μηνών (που προβλέπεται για τη συνεχή και αδιάλειπτη απασχόληση των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα) και επέστρεψε τα σχετικά εντάλματα πληρωμής στη διοίκηση του νοσοκομείου, αρνούμενος να τα υπογράψει.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει αναστάτωση στη διοίκηση του νοσοκομείου, με τον διοικητή Αναστάσιο Καρασαββόγλου να αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι, ενώ οι εν λόγω υπάλληλοι εργάζονται πολύ περισσότερο από 24 μήνες (στηριζόμενος σε νομοθετική ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία τους ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018), οι πληρωμές γίνονταν κανονικά (με εντάλματα εγκεκριμένα από τον ίδιο επίτροπο).

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version