Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αγκαλιά» με την δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Άρη

image_print

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Άρη στη Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 69’ με πέναλτι του Σβαμπ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ξεκίνημα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν νωθρό, με τον ΠΑΟΚ να έχει έναν σχετικό έλεγχο λόγω της τακτικής του Άρη να παραχωρήσει χώρους στους γηπεδούχους και να παίξει με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έγινε στο 28′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα. Πιο νωρίς, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι σε περιπτώσεις πτώσης των Ουάρντα και Βαρέλα, που όμως δεν… συγκίνησαν τον Λευκορώσο ρέφερι.

Στo 32′ o Άρης απάντησε στις ευκαιρίες. Με ενέργειά του ο Γκαρσία από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Χωρίς συγκινήσεις και αγωνιστικές «αναταράξεις» ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικός και στο 46′ με την πρώτη προσπάθειά του, ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια φάση στα καρέ του Κουέστα. Στο 50′ ο Γκάμα σούταρε στην εστία του Πασχαλάκη, με τον τελευταίο να αποκρούει σταθερά.

Ο Άρης στην συνέχεια οργάνωσε την μεσοαμυντική του λειτουργία, έκλεισε τους διαδρόμους και περιόρισε τους γηπεδούχους σε ένα ατέρμονο παιχνίδι χωρίς άμεσα αποτελέσματα. Από το 62′ ο Πάμπλο Γκαρσία αναγκάστηκε να κάνει τριπλή αλλαγή χωρίς διαφοροποίηση τακτικής, παρά μόνο προσώπων.

Στο 67΄ο Κρμέντσικ κέρδισε πέναλτι από πάτημα του Σάσα που δόθηκε με την χρήση VAR και αξιοποίησε ένα λεπτό αργότερα ο Στέφαν Σβαμπ. Το 1-0 ανάγκασε τον Άρη να βγει από την αμυντική του λειτουργία και να γίνει επιθετικός ώστε να φτάσει στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ παράλληλα δεν οπισθοχώρησε και διατήρησε την επιθετική του τακτική.

Στο 80′ ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά το ωραίο σουτ του Μάνου εξουδετέρωσε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά το ωραίο σουτ του Κρμέντσικ έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Κουέστα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και να το εδραιώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Ζίφκοβιτς με ιδανικό τελείωμα από ασίστ του Μιχάι. Ο Άρης είχε παραδώσει το πνεύμα και στο 90+3′ σουτ του Μουργκ έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη και καθαρή και πλέον τον φέρνει «αγκαλιά» με την δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, στόχος που ήταν ο πλέον εφικτός από την μέση της σεζόν και μετά.

ΠΑΟΚ – Άρης 2-0 (Novasports 1)

Γκολ: 69′ πεν. Σβαμπ, 90’+1 Α. Ζίβκοβιτς

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Κρμέντσικ – Μπεναλουάν, Γκάμα, Μπερτόγλιο

Κόκκινες κάρτες: 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Μπάμπα (86′ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62′ Κρμέντσικ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73′ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια (83′ Μήτρογλου), Σούντγκρεν (73′ Μπερτόγλιο), Γκάνεα, Ματέο Γκαρσία (57′ Μαντσίνι), Γκάμα, Σάντε Σίλβα (56′ Μάνος).  

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Η ατάκα για τον Μέσι που φέρεται να πυροδότησε τον καυγά Παρέδες–Γκάβι

Ένταση ανάμεσα στους παίκτες της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

 

Μια αιχμηρή φράση για τον Λιονέλ Μέσι φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή ανάμεσα στον Λεάντρο Παρέδες και τον Γκάβι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Μουντιάλ 2026.

Η Ισπανία επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Φεράν Τόρες στο 106ο λεπτό, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα στο MetLife Stadium συνοδεύτηκε από ένταση, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τι φέρεται να είπε ο Πέδρι

Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στον Λισάντρο Μαρτίνες, ο ίδιος βρισκόταν δίπλα στον Παρέδες όταν ο Πέδρι φέρεται να πλησίασε τους Αργεντινούς και να σχολίασε:

«Ο Μέσι αστόχησε και τώρα πηγαίνετε όλοι σπίτι σας».

Ο Αργεντινός αμυντικός υποστήριξε ότι ο Παρέδες άκουσε αμέσως τη συγκεκριμένη φράση και αντέδρασε, σε μια στιγμή κατά την οποία η απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπάρχει διαφορετική αναφορά ως προς τον Ισπανό παίκτη που έκανε το σχόλιο, καθώς σε άλλο σημείο κατονομάζεται ο Ρόδρι. Ωστόσο, στην αποδιδόμενη δήλωση του Μαρτίνες γίνεται λόγος για τον Πέδρι.

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Κατά την ίδια περιγραφή, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γρήγορα, με ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές να παρεμβαίνουν για να υπερασπιστούν ή να απομακρύνουν τους συμπαίκτες τους.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες ανέφερε ότι προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκομένους και όχι να συμμετάσχει στον καυγά, τονίζοντας πως κανείς δεν θα ήθελε ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου να ολοκληρωθεί με τέτοιες εικόνες.

«Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος»

Ο διεθνής αμυντικός αναγνώρισε ότι η Ισπανία είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου και ότι η Αργεντινή όφειλε να αποδεχθεί την ήττα της.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο πρέπει να διατηρείται τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα, καθώς λίγες λέξεις σε μια φορτισμένη στιγμή μπορούν να οδηγήσουν σε ένταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένταση μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026: Παρέδες και Γκάβι πιάστηκαν στα χέρια

Ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

Σε επεισοδιακό κλίμα ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μουντιάλ 2026, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή σημειώθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με 1-0, όμως οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν προσωρινά από τις αψιμαχίες που ακολούθησαν στο χορτάρι.

Πρωταγωνιστές ο Παρέδες και ο Γκάβι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το SPORT24, ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Παρέδες ενεπλάκη σε έντονο επεισόδιο με τον Γκάβι της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με τον Παρέδες να ρίχνει τον Ισπανό χαφ στο έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος φέρεται να είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο με τον αμυντικό της Ισπανίας Έρικ Γκαρθία, πιάνοντάς τον από τον λαιμό κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων.

Η ένταση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Οι συμπαίκτες και τα μέλη των δύο αποστολών παρενέβησαν άμεσα, αποτρέποντας την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.

Παρά την ένταση που επικράτησε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, η κατάσταση εκτονώθηκε σύντομα, επιτρέποντας να συνεχιστούν οι απονομές και οι πανηγυρισμοί των Ισπανών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέστος Χρυσούπολης: Κρατά τον κορμό του και ενισχύεται δυναμικά ενόψει της νέας σεζόν

image_print

Μεθοδικά συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Νέστος Χρυσούπολης, προχωρώντας τόσο σε σημαντικές ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν βασικά στελέχη της περσινής επιτυχημένης πορείας, όσο και σε μεταγραφικές κινήσεις που ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ.

Στην ομάδα της Χρυσούπολης θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Αστράς, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ο Αστράς αποτέλεσε σημείο αναφοράς κάτω από τα δοκάρια την περασμένη χρονιά, πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις και ξεχωρίζοντας για την ηγετική του παρουσία, το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Η παραμονή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που εκφράζουν τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του συλλόγου.

Στον βασικό κορμό του Νέστου θα συνεχίσει να ανήκει και ο Βασίλης Κωστίκας. Η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην περσινή πορεία της ομάδας, προσφέροντας σταθερότητα, πάθος και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, ο Νέστος προχώρησε σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Αντώνης Τριμμάτης, ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών συλλόγων όπως ο Ατρόμητος, ο Εθνικός, το Αιγάλεω, η Παναχαϊκή, η ΑΕΛ και η Ελλάς Σύρου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εμπειρία και η ποιότητά του θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της νέας περιόδου.

Στη Χρυσούπολη θα αγωνίζεται και ο Κώστας Μπαλτάς, ο οποίος αποκτήθηκε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά του, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στα Μετέωρα, τον Π.Ο. Φήκης και τον Πιερικό, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες από απαιτητικά πρωταθλήματα.

Με τις δύο ανανεώσεις και τις ισάριθμες μεταγραφές, ο Νέστος Χρυσούπολης δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον βασικό κορμό που τον οδήγησε στην επιτυχία, προσθέτοντας παράλληλα ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en