ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγκάθι οι επικουρικές συντάξεις

Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των Θεσμών μετά τα μεσάνυχτα. Οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν στις 3:00 τα ξημερώματα και δε  διαπιστώθηκε σύγκλιση με τους δανειστές και στο μέτωπο του Ασφαλιστικού. Αγκάθι παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν το κουαρτέτο απαιτεί μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων ακόμα και αν δώσει το «πράσινο φως» για μικρή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΕΠ (η νέα ονομασία του ΕΤΕΑ).

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως οι θεσμοί εμφανίζονται να δέχονται την αύξηση των εισφορών σε μικρότερο, όμως, επίπεδο από αυτό που έχει προτείνει η κυβέρνηση.
 
«Προχωρούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κανονικά», είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούν από τους θεσμούς τις προτάσεις τους για κάποιες αλλαγές.
 
«Ανάλογα με την έκταση αυτών των προτάσεων για αλλαγές, μπορεί να καταθέσουμε το νομοσχέδιο είτε το βράδυ της Πέμπτης, είτε το πρωί της Παρασκευής. Η επιλογή των μέσων είναι «δικό μας θέμα», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
 
Νωρίτερα την Τετάρτη, προσερχόμενος στη συνάντηση με το κουαρτέτο, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σήμερα Πέμπτη, για να ψηφιστεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version