ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγιασμός στο Φανάρι Κομοτηνής και στην γέφυρα Κομψάτου Ιάσμου με τσουχτερό κρύο και ευτράπελα

Το τσουχτερό κρύο κυριάρχησε την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων που έλαβε χώρα σε πόλεις και χωριά του νομού Ροδόπης.

Παρόλο το κρύο νέοι αλλά και μεγαλύτεροι έδωσαν όπως και κάθε χρόνο το “παρών” στο παραθαλάσσιο Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας. Η ίδια συμμετοχή όμως δεν υπήρχε και στην τελετή στον ποταμό Κομψάτο όπου ένας μόνο νεαρός μπήκε με τα ρούχα στα παγωμένα νερά του ποταμού για να ανασύρει τον σταυρό.

Μπερδέματα και ευτράπελα στο Φανάρι

Παρόλα αυτά λίγα δεν ήταν τα απρόοπτα κατά την διάρκεια της τελετής του αγιασμού στο Φανάρι. Πρώτα το πρόβλημα με την ηχητική κάλυψη καθώς κάποιο ελαττωματικό μικρόφωνο ή καλώδιο δεν επέτρεψε στον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα να ακουστεί στους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς.

Αμέσως μετά ήρθε και η βιαστική εκκίνηση των τολμηρών χειμερινών κολυμβητών με τον μητροπολίτη να δίνει “άκυρο” αφήνοντάς τους να περιμένουν μέχρι να ολοκληρώσει τον ψαλμό και να ξαναρίξει τον σταυρό αλλά αυτή την φορά σε άλλη κατεύθυνση! Ετσι ο κολυμβητής που αρχικά είχε βγει πρώτος και με διαφορά έμεινε τελικά τελευταίος και αποχώρησε ενώ ο τελευταίος που περίμενε μέσα στο παγωμένο νερό προς εκείνη την κατεύθυνση βγήκε πρώτος!

Οι τυχεροί που τελικά κέρδισαν το σταυρουδάκι αλλά και την ευλογία από τον μητροπολίτη ήταν ο Σταύρος Τζαβαριάν, κάτοικος Φαναρίου και στέλεχος της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που αφιέρωσε την πρωτιά του στους συναδέλφους του “βατραχανθρώπους” και στον γιο του που είναι μόλις 5 μηνών και ο Δημήτρης Τσουλίδης, μαθητής Γ Γυμνασίου από τον Ιασμο.

πηγή: Rodopinews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version