Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αήττητος ο Ολυμπιακός με 3-1 τον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός με μεγάλη πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες, συνέχισε την προέλασή του στο πρωτάθλημα, καθώς το Σάββατο έκανε το «3 στα 3» στη Super League.

Η ομάδα του Σίλβα επικράτησε του Πλατανιά με 3-1 σκορ στο Καραϊσκάκη και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς.

Με μία κάθετη πάσα «πάρε-βαλε» ο Ντομίνγκες έβγαλε τετ-α-τετ τον Ντουρμάζ με τον Ολίμπα, με τον πρώτο να νικά τον τερματοφύλακα των Χανιωτών, ανοίγοντας το σκορ για τους Πειραιώτες.

Ο Αργεντίνος από δημιουργός έγινε εκτελεστης στο 52′ και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ έχασε την ευκαιρία δύο φορές να χριστεί και πάλι σκόρερ, αρχικά όταν από σουτ του η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια όταν εκτέλεσε πέναλτι, βλέποντας τον Ολίμπα να αποκρούει.

Ενδιάμεσα με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ο Μαζουακού (59′) παραβίασε για τρίτη φορά την εστία των Χανιωτών, που μείωσαν στο 72′ με τον Μπανανά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και ο Πλατανιάς έχασε πέναλτι μόλις στο 1′ με τον Ντίνα, ο οποίος νικήθηκε από τον Ρομπέρτο, που έχει πραγματοποιήσει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μάρκο Σίλβα «σύστησε» τον Ιντέγε στους φίλους του Ολυμπιακού με την έναρξη του αγώνα, με τον Ερνάνι να μένει εκτός.

Αντίθετα, ο Ντουρμάζ, αν και δεν βρίσκεται στη λίστα των παικτών που δηλώθηκαν για το Champions League, ξεκίνησε βασικός δικαιώνοντας την επιλογή αυτή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Εκτός βασικής 11άδας έμεινε και ο Φορτούνης, ο οποίος προερχόταν από ενοχλήσεις στο πόδι και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενόψει Μπάγερν Μονάχου.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αιφνιδιάσει και θα τα κατάφερνε εάν στο 30ο δευτερόλεπτο του αγώνα δεν είχε να αντιμετωπίσει τον εκπληκτικό Ρομπέρτο.

Με τη συμπλήρωση μισού λεπτού στον αγώνα, ο Ντα Κόστα μάρκαρε αντικανονικά τον Γιακουμάκη και ο Καλογερόπουλος έδειξε την εσχάτη των ποινών, δίνοντας στον Πορτογάλο αμυντικό και την κίτρινη κάρτα.

Ο Ντίνας κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τα πόδια, βγάζοντας την ομάδα του αλώβητη από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε με το λάθος του Ντα Κόστα.

Με την πάροδο του χρόνου η πίεση του Πλατανιά σταδιακά άρχισε να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να έρθει και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Ντομίνγκες με πάσα ακριβείας βρήκε τον Ντουρμάζ αμαρκάριστο στο ύψος σχεδόν του πέναλτι και ο Σουηδός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Ολιμπά (1-0) στο 11ο λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο εφετινό γκολ του Ντουρμάζ στην 3η του συμμετοχή με τους «ερυθρόλευκους» στην εφετινή Super League.

Ο Ολυμπιακός στο 24` και ενώ είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα -απέναντι στον αμυντικογενή Πλατανιά- λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Ο Καμπιάσο άνοιξε ωραία την μπάλα στα δεξιά για τον Πάρντο, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα για τον Γιεβγέν να μπαίνει στη φάση και στην προσπάθειά του να διώξει η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Ολιμπά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καλογερόπουλος διέκοψε το ματς στο 42ο λεπτό όταν ο Καμπιάσο τραυματίστηκε στο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι ανησυχητικό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα από το δυνατό σουτ του Τσόρι αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.

Η υπόθεση «τρίποντο» ουσιαστικά καθάρισε στις αρχές του β` ημιχρόνου. Στο 52ο λεπτό, ο Ιντέγε μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε την πάσα με τακουνάκι στον επερχόμενο Ντομίνγκες ο οποίος με ωραία ντρίμπλα και καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά (2-0). Στο 59ο λεπτό ωραίος συνδυασμός του Μαζουακού με τον Ντουρμάζ, με τον τελευταίο να δίνει στον Γάλλο αριστερό μπακ και με πλασέ να κάνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 62` κέρδισαν πέναλτι όταν ο Βάντερσον ανέτρεψε τον Πάρντο. Την εσχάτη των ποινών κλήθηκε να εκτελέσει ο Ντομίνγκες, με τον Ολιμπά ωστόσο να αποκρούει εντυπωσιακά πέφτοντας στη σωστή γωνία.

Στο δίλεπτο 64`-65`, ο Μάρκο Σίλβα έβγαλε τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στον αγώνα, Τσόρι Ντομίνγκες και Ντουρμάζ, βάζοντας τους Φορτούνη αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ερνάνι.

Στο 70ο λεπτό, ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το εντυπωσιακό σουτ του Πάγκαλου, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα η μείωση του σκορ από τον Πλατανιά. Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπανανά με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του «ερυθρόλευκου» τέρματος (3-1).

Η αμηχανία στην άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο επόμενο τρίλεπτο. Στο 73` ο Ρομπέρτο απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Στανισάβλιεβιτς, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» σε νέο σουτ του Ντίνα.

Ο Μάρκο Σίλβα στο 80` έριξε στο ματς και τον Φουστέρ (στη θέση του Πάρντο), με τον Ιντέγε στο 81ο λεπτό να αστοχεί από κοντά, στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού μετά τη «μίνι» πολιορκία των φιλοξενουμένων. Στο 84` οι Κρήτες έχασαν μοναδική ευκαιρία για να μειώσουν ακόμη περισσότερο, όμως ο Πάγκαλος αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αστόχησε αφού η μπάλα βρήκε πάνω σε σώμα αμυντικού.

Στο 90ο λεπτό, ο διαιτητής Καλογερόπουλος με υπόδειξη του βοηθού του, ακύρωσε (λανθασμένα) το γκολ του Καμπιάσο. Από τη σέντρα του Ερνάνι από τα αριστερά, ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ και ο Αργεντίνος σκόραρε ωστόσο ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 3ο από το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Πάγκαλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε κρατώντας το 3-1 υπέρ της ομάδας του.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1

Γκολ: 11′ Ντουρμάζ (Ολυμπιακός), 52′ Nτομίνγκες (Ολυμπιακός), 59 Μαζουακού (Ολυμπιακός) – 72′ Μπανανά (Πλατανιάς)

Κίτρινες: Βάντερσον (Πλατανιάς), Ντα Κόστα (Ολυμπιακός), Γκνιάτιτς (Πλατανιάς)

Δοκάρια: 44′ Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (65′ Φορτούνης), Ομάρ, Ντουρμάζ (63′ Ερνάνι), Σιόβας, Μασουάκου, Πάρντο (80′ Φουστέρ), Καμπιάσο, Ιντέγιε.

Πλατανιάς:
Ολίμπα, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισαβλιεβιτς, Γνιάτιτς, Μπανανά, Ντίνας (77′ Ράμος), Σελίν (58′ Ιτούα), Πάγκαλος, Μαχαμάτ (61′ Μενδρινός).

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακής σκοποβολής | Βραβεία και διακρίσεις για τους αθλητές

Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2024 στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου Λαγκαδά, έγινε αγώνας ΑΒΓ κατηγορίας, του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ολυμπιακής σκοποβολής σκητ, στον οποίον συμμετείχανε συνολικά πέντε (5) αθλητές μας, οι οποίοι διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους, με νίκες, μετάλλια, βαθμούς και με συλλογική επιτυχία, την πρωτιά, σε αριθμητική συμμετοχή αθλητών του ίδιου συλλόγου στον αγώνα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής παρακάτω :

Α κατηγορία :

3ος νικητής Βαβάκας Δημήτρης χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 111/125 & 7 βαθμούς. 

5ος Κουταλιάγκας Σοφοκλής με επίδοση 109/125 & 5 βαθμούς.

Β κατηγορία :

2ος νικητής Δαμιανός Παναγιώτης ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 99/125 & 9 βαθμούς.

6ος Απόστολος Κεφαλάς με επίδοση 88/125 & 4 βαθμούς.

7ος Δαμιανός Δημήτρης με επίδοση 83/125 & 3 βαθμούς.

Η αγωνιστική προσπάθεια όλων των αθλητών του συλλόγου μας, ανελλιπώς και άκαμπτη συνεχίζεται.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρά-Ταεκβοντό | Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρώματος αργυρού, κατέκτησε στην αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά Ταεκβοντό  («European Para taekwondo Championships»), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, η  ελληνική αποστολή.

Δύο βάθρα για τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε η Χριστίνα Γκέντζου, χθες (Σάββατο 11/5), στην κατηγορία Κ44 στα – 65κ., σήμερα (Κυριακή, 12/5) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, η Ελένη Παπασταματοπούλου στην ίδια κατηγορία Κ44 στα + 65κ, ανέβηκε και αυτή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Παπασταματοπούλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο European Qualification Tournament και την πρόκρισή της,  στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Παρισιού, κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αν και αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Επικράτησε αρχικά της Γιελένα Ράσιτς, από τη διοργανώτρια Σερβία με 13-11 και στον ημιτελικό επικράτησε εύκολα με 11-5 της Ισπανίδας Ντάλα Μορένο, η οποία «μοιράστηκε» το χάλκινο μετάλλιο με τη Μαροκινή Ράτζα Ακερμας.

Στον τελικό όντας με το πρόβλημα τραυματισμού, με αντίπαλο την «αργυρή» παρά-ολυμπιονίκη (στα +58κ. στο Τόκιο) Έιμι Τρουσντέιλ, από τη Μ. Βρετανία, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες και τελικά πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Μαζί με τις δύο «χρυσές» πρωταθλήτριες στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν ο προπονητής Βασίλης Ζήκος και η trainer Ευαγγελία Βαγγέλογλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Conference League: Σύσκεψη για το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για τον τελικό στο Opap Arena τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί να γίνει η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας στο OPAP Arena, ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.
Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA. Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη ανεβάσει ειδική σελίδα στην οποία αναρτώνται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον τελικό και ενημερώνεται συνεχώς

Βασικό κεφάλαιο στο site του τελικού αποτελεί το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί, το OPAP Arena, περιλαμβάνονται πληροφορίες για όσους θέλουν να ταξιδεύσουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, για τα μέσα μεταφοράς, τις εκδηλώσεις για τους φιλάθλους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως και χρηστικές πληροφορίες για άτομα με αναπηρία.  Όλος ο σχεδιασμός έχει επίκεντρο το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ καμία σκέψη δεν υπάρχει για αλλαγή της έδρας του μεγάλου τελικού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en