ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυση Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

Το “Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί” και ο γνωστός συγγραφέας και παραμυθάς Δημήτρης Αβούρης (με επανειλημμένες αφηγήσεις παραμυθιών και πραγματοποίηση σεμιναρίων στην Ξάνθη) ιδρύουν την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού στην Αθήνα (Μεσογείων 90-92), που θα δραστηριοποιηθεί και στην Ξάνθη.

Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έχει σκοπό “την μελέτη, την παραγωγή και την διδασκαλία ποίησης και παραμυθιού στην νέα κοινωνική πραγματικότητα που συνεχώς διαμορφώνεται και απαξιώνει τις μορφές αυτές του γραπτού και προφορικού λόγου. Στόχος είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και θεραπευτικού έργου και η προσέγγιση των νέων” όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το καταστατικό του.

Επίτιμα μέλη της Ακαδημίας είναι εκλεκτοί εργάτες του πνεύματος και του λόγου.

Γιώργος Ανδρέου, Συνθέτης- Συγγραφέας

Οδυσσέας Ιωάννου, Στιχουργός- Συγγραφέας

Παρασκευάς Καρασούλος, Στιχουργός-Εκδότης

Διονύσης Καρατζάς, Ποιητής-Φιλόλογος

Βασίλης Κατσικονούρης, Θεατρικός συγγραφέας

Μιχάλης Χατζάκης, Καραγκιοζοπαίχτης-Πανεπιστημιακός

Στην Ακαδημία θα διδάσκονται για ενήλικες τα εξής μαθήματα: Γραφή Παραμυθιών, Αφήγηση, Λαογραφία, Στίχος, Ποίηση, Μελοποίηση, Μουσικό παραμύθι, Θεατρική γραφή και παραμύθι και για παιδιά: Αφήγηση, Γραφή παραμυθιών, Στίχος, Μελοποίηση. Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική και γίνεται σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία, φορείς ατόμων με αναπηρία, Ιδρύματα, νηπιαγωγεία, Κ.Α.Π.Η, Σχολεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικά Σχολεία και όπου αλλού θεωρηθεί αναγκαίο και εφικτό με βάση την εξειδίκευση του καθενός.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • Εργαστήρι Γραφής και Αφήγησης Παραμυθιού με τον Δημήτρη Αβούρη
  • Εργαστήρια αφήγησης, γραφής παραμυθιών και στίχου για παιδιά με τον Δημήτρη Αβούρη
  • Εργαστήρι Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου
  • Γιόγκα με τη Φωτεινή Δημητρίου
  • Yoga Family (Για παιδιά και γονείς)

Για τους προερχόμενους από την επαρχία τα μαθήματα θα γίνονται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα συνολικής διάρκειας 12 ωρών. Θα υπάρξει δυνατότητα λειτουργίας της Ακαδημίας, εφ’ όσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων, και στις εξής πόλεις: Πάτρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ξάνθη, Ρόδος χωρίς να αποκλείεται η λειτουργία και σε άλλες πόλεις που θα υπάρξει ενδιαφέρον. Σε πόλεις του εξωτερικού, της περιφέρειας ή νησιά ή για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων μέσω Skype.

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε σε αυτήν την προσπάθεια, μπορείτε να γίνετε αρωγά μέλη με ετήσια συνδρομή 50€ και:

*    Να λαμβάνετε το περιοδικό «Το παραμύθι»,

*    Να παρακολουθείτε με έκπτωση 20% τα ειδικά και τα γενικά μαθήματα που γίνονται στην Ακαδημία,

*    Να προμηθεύεστε με έκπτωση 20% κάθε προϊόν της Ακαδημίας (βιβλία CD κ. ά ) όπως και παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Το παραμύθι και

*    Να ενημερώνεστε άμεσα και να συμμετέχετε σε όλες τις εκδηλώσεις (διαλέξεις, φεστιβάλ) που οργανώνει η Ακαδημία.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version