Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ήπια πτώση στο χρηματιστήριο

image_print

Στις 567,24 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, στη Σύνοδο Κορυφής, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ενώ η μετάβαση του ΧΑ από την κατηγορία «developed» στην κατηγορία «advanced emerging market» από τον οίκο FTSE, μετά το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης, αναμένεται να αυξήσει τις εισροές κεφαλαίων σε επιλεγμένες μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 567,24 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,79%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 575,77 μονάδες (+0,71%) και κατώτερη τιμή στις 561,10 μονάδες (-1,86%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 67,336 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 76.601.472 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,22%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Folli Follie (+3,03% στα 17 ευρώ), της Τιτάν (+2,26% στα 18,98 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,59% στα 2,56 ευρώ), της Πειραιώς (+1,13% στα 0,179 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,96% στα 3,16 ευρώ) και της Motor Oil (+0,83% στα 9,71 ευρώ).

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στα «δωρεάν δέματα» από τρίτες χώρες

image_print

Οι καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, καθώς προωθούνται νέα μέτρα που βάζουν τέλος στην ανεξέλεγκτη διακίνηση των λεγόμενων «δωρεάν δεμάτων» από τρίτες χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια μικροδέματα χαμηλής αξίας καταφθάνουν καθημερινά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από χώρες όπως η Κίνα, μέσω μεγάλων ηλεκτρονικών πλατφορμών. Πολλά από αυτά αποστέλλονται με ιδιαίτερα χαμηλό ή ακόμη και μηδενικό κόστος μεταφοράς για τον καταναλωτή, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό τόσο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και για την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων.Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την επιβολή νέου τέλους διαχείρισης για κάθε μικροδέμα που εισέρχεται στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες. Στόχος είναι να καλυφθεί το αυξημένο κόστος των τελωνειακών ελέγχων, να ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών από μη ασφαλή προϊόντα και να διασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις αγορές μέσω δημοφιλών διαδικτυακών πλατφορμών, καθώς το επιπλέον κόστος ενδέχεται να μετακυλιστεί στις τελικές τιμές ή στα έξοδα αποστολής.

Έτσι, η εποχή των «δωρεάν δεμάτων» φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της.Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αρχές επισημαίνουν ότι η αυξημένη εισροή δεμάτων χαμηλής αξίας δυσχεραίνει τους ελέγχους για την τήρηση των προδιαγραφών ασφάλειας, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις προϊόντων που δεν συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ή παραβιάζουν τη νομοθεσία.Οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον εκσυγχρονισμό του τελωνειακού συστήματος και την καλύτερη εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εφόσον εγκριθούν και εφαρμοστούν, οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν ότι οι αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. δεν θα συνοδεύονται πλέον από τις ιδιαίτερα χαμηλές ή «δωρεάν» χρεώσεις αποστολής που ίσχυαν μέχρι σήμερα.Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων και τον τρόπο με τον οποίο θα επιβαρύνονται οι αποστολές, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ασφαλούς πλαισίου για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

DNews Widget
Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεραμέως: Καμία περικοπή στις συντάξεις χηρείας – Δεν θα ζητηθούν αναδρομικά

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για τις συντάξεις χηρείας
image_print

Καμία περικοπή στις συντάξεις χηρείας

Τη νομοθέτηση της μη περικοπής των συντάξεων χηρείας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 70% της σύνταξης του θανόντος, χωρίς να εφαρμοστεί η μείωση στο 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου μετά την πάροδο της τριετίας.

Δεν θα ζητηθούν αναδρομικά

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Εργασίας δεν θα ζητηθεί καμία καταβολή αναδρομικών από τους δικαιούχους.

Όπως ανέφερε, οι συνταξιούχοι χηρείας δεν θα οφείλουν «ούτε ένα ευρώ» αναδρομικά.

Τι θα ισχύσει για τους δικαιούχους

Σύμφωνα με την υπουργό, όλοι οι δικαιούχοι που υπάγονται στο ισχύον πλαίσιο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 70% της σύνταξης του θανόντος και μετά την τριετία.

Παράλληλα, σε περίπτωση σώρευσης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δύο εθνικές συντάξεις.

Όσοι είχαν ήδη υποστεί τη μείωση του νόμου Κατρούγκαλου θα δουν τη σύνταξή τους να επανέρχεται στο 70%.

«Τέλος στην αβεβαιότητα»

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι με τη ρύθμιση οι συνταξιούχοι απαλλάσσονται από ένα καθεστώς αβεβαιότητας.

Όπως σημείωσε, αποκαθίσταται η ασφάλεια δικαίου και ενισχύεται η προστασία των οικογενειών που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκό Λαχείο: Σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα οι μεγάλοι νικητές Μαΐου και Ιουνίου

Λαχνοί του Λαϊκού Λαχείου και μεγάλα κέρδη σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα
image_print

Τέσσερις μεγάλοι νικητές στο Λαϊκό Λαχείο

Τέσσερις μεγάλους νικητές ανέδειξε το Λαϊκό Λαχείο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με κάθε έναν από τους υπερτυχερούς να κερδίζει από 250.000 ευρώ.

Οι τυχεροί λαχνοί αγοράστηκαν από λαχειοπώλες σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα και Καβάλα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η τύχη μπορεί να χαμογελάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χιλιάδες μικρότεροι νικητές

Πέρα από τους τέσσερις μεγάλους νικητές, το ίδιο διάστημα το Λαϊκό Λαχείο ανέδειξε ακόμη 2.042 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν έπαθλα από 100 έως 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην 26η κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19:00.

Κέρδη έως 2 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

Στην επόμενη κλήρωση, οι παίκτες του Λαϊκού Λαχείου διεκδικούν συνολικά κέρδη που μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το παιχνίδι της Allwyn προσφέρει 50% πιθανότητες για κέρδη τουλάχιστον 10 ευρώ στην πεντάδα, όταν ο μονός ή ζυγός λήγοντας του λαχνού αντιστοιχεί στο τελευταίο ψηφίο του Μεγάλου Λαχνού της κλήρωσης.

Τα μικρότερα έπαθλα

Εκτός από το μεγάλο έπαθλο του τρίδυμου λαχνού, η κλήρωση της Τετάρτης θα μοιράσει και μικρότερα ποσά στους παίκτες.

Λαχνοί που έχουν τον ίδιο αριθμό με τον Μεγάλο Λαχνό σε άλλες σειρές, εκτός από τον τρίδυμο, θα κερδίσουν από 15.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους 139 λαχνούς κάθε σειράς, τα κέρδη κυμαίνονται από 50 έως 5.000 ευρώ.

Πώς μπορούν να παίξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι παίκτες μπορούν να προμηθεύονται λαχνούς από το δίκτυο καταστημάτων Allwyn και από λαχειοπώλες σε όλη την Ελλάδα.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά πεντάδα και 2 ευρώ ανά λαχνό.

Για την κλήρωση της Τετάρτης είναι διαθέσιμη και η εκτυπωμένη μορφή, με δυνατότητα επιλογής λήγοντα και χιλιάδας, καθώς και επιλογής τυχαίου μονού ή ζυγού λήγοντα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήπια πτώση στο χρηματιστήριο

image_print

Στις 676,13 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,32%

Με ήπια υποχώρηση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με το τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 676,13 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,32%. Ενδοσυνεδριακά κατάγραψε κατώτερη τιμή στις 672,15 μονάδες (-0,91%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 23,490 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 118.303.066 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο σε ποσοστό 0,01%.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Εστία κινδύνου στον Άγιο Ιωάννη με ακαθάριστη βλάστηση

image_print

Στον Άγιο Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Π.Π. Γερμανού, η πυκνή και ξερή βλάστηση έχει μετατρέψει έναν χώρο ανάμεσα σε πολυκατοικίες σε πιθανή εστία κινδύνου, ιδιαίτερα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο σημείο βρίσκεται και ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, συμπληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης και εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων.

Οι περίοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση του οχήματος, πριν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες :

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα : Έληξε η επιχείρηση απομάκρυνσης μολύβδου από την Εγνατία Οδό

image_print

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαρροής στερεού μολύβδου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καβάλα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαθιστούν πλήρως την ασφάλεια του οδοστρώματος και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου και εξειδικευμένων συνεργείων. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είχε αποκλειστεί.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φορτίο στερεού μολύβδου διέρρευσε από διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έλαβαν μέτρα για την προστασία των οδηγών και την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

4ος ο Δήμος Παγγαίου στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε πανελλαδική έρευνα

image_print

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων, που βασίστηκε  σε Διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.•

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 20.385 ερωτηματολόγια μέσω των social media και του διαδικτυακού τόπου.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία είναι σταθμισμένα βάσει Περιφέρειας κατοικίας, φύλου, ηλικίας, επιπέδου εκπαίδευσης (σύμφωνα με την απογραφή 2021 της ΕΛΣΤΑΤ) και Κόμμα που ψήφισαν το 2023. Η παρουσίαση περιλαμβάνει τους δήμους με επαρκές δείγμα για την ανάλυση.

Στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη αξιολόγησης των δημάρχων βρίσκεται ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης με 51,3%.

Στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος με 50%,

ο δήμαρχος  τού δήμου Αλίμου Α. Κονδύλης βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας, 41,4%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με 40,6%, στην πέμπτη θέση ο δήμαρχος Καλλιθέας  Κ. Ασκούνης με 37,8, στην έκτη ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας με  37,8 %, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

-Δήμαρχος Σπάρτης, Μ. Βακαλόπουλος στην 7η θέση, 35,3%

-Ηρακλείου, Α. Καλοκαιρινός, με άνοδο μιας θέσης 8η 35,1 %

-Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, στην 9η θέση με, επίσης, 35,1%,

-Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκος, στην 10η με 34,2%.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Δημάρχου Παγγαίου με  βάση τις αρχές, τις αξίες και τις  συμπεριφορές που τον χαρακτηρίζουν , συνεχίζεται να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα  καθώς η βελτίωση της καθημερινότητάς , η ανάπτυξη, η ευημερία και η κοινωνική αλληλεγγύη, η εντιμότητα, το σχέδιο, η δύναμη προοπτικής, αξιολογούνται θετικά από τους δημότες , ενώ στην αποτίμηση του δημοτικού έργου δημιουργεί μία καλή βάση δεδομένων για το έργο που επιτελείται και θα συνεχίσει να επιτελείται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en