ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως και το 113% του εισοδήματος τους πρέπει να πληρώσουν οι Μηχανικοί (video)

Έως και το 113% του εισοδήματός τους πρέπει να πληρώσουν για εισφορές οι μηχανικοί που είναι ασφαλισμένοι στο τέως Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (τέως ΤΣΜΕΔΕ).

Προσφυγές κατέθεσαν δεκάδες διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ, με τον συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να ακυρώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη τις μη σύννομες και παράλογες πρόσθετες, αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλει ο ΕΦΚΑ για τα έτη 2011 και 2012, αποστέλλοντας τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς εξωθούν τους Έλληνες Μηχανικούς σε οικονομικό μαρασμό και παραβιάζουν σωρεία διατάξεων και αρχών τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ακόμη όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ-Θ Μιχάλης Παπαδόπουλος ότι οι οικοδομικές άδειες στην Καβάλα αργούν πάρα πολύ χαρακτηριστικά τόνισε ότι η αργοπορία μπορεί να είναι και 1,5 χρόνος.

Ενώ τόνισε ότι οι μοναδικές οικοδομικές άδειες αφορούν περιφράξεις,αναπαλαιώσεις και ανακατασκευές. Επιπλέον Κούρεμα ως 60% στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, που είχαν λάβει 21.500 γεωργοί από την πρώην ΑΤΕ, προβλέπει σχετική ρύθμιση.

Πρόκειται για τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό που θα κάνει «πρεμιέρα» την 1η Μαΐου και παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι του ύψους της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, μειωμένη μέχρι και 30% όταν υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση και 60% όταν είναι χωρίς εξασφάλιση.

Προϋποθέσεις και διάρκεια ρύθμισης – Οι δύο βασικές προϋποθέσεις ένταξης για τον οφειλέτη είναι να έχει καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών στις 31/12/2016 και να παρουσιάζει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον ένα οικονομικό έτος της τελευταίας τριετίας πριν από την υποβολή της αίτησης (όπως προκύπτουν από το Ε3).

Η διάρκεια της ρύθμισης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 έτη (120 δόσεις), λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του οφειλέτη ή του εγγυητή, η οποία ωστόσο δεν πρέπει υπερβαίνει τα 75 έτη στη λήξη της ρύθμισης. Σχετικά με την αποπληρωμή μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ανισόποσες συμφωνούμενες με τον οφειλέτη δόσεις, ενώ απαραίτητη είναι η είσπραξη προκαταβολής, το ποσό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο του ύψους της νέας δόσης ή τα 750 ευρώ.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας,Θέμης Καλπακίδης ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στην αναμονή για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μηχανισμού.

Ταυτόχρονα το πρωί της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένοι περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν.

Η απρόσκοπτη εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν ένα από το δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας, με συνέπεια να μην εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στήριξης 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενά πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14:00 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version