Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έφυγαν οι «προειδοποιητικές» επιστολές από τις τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια» | Τι πρέπει να κάνουν όσοι τις λάβουν (βίντεο)

image_print

Ουρά κάνουν οι δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια στα ειρηνοδικεία, προκειμένουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, που αυστηροποιούνται με το νέο έτος.

Τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη έχουν τριπλασιαστεί, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2016 αλλάζει το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Με το νέο έτος θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τους αιτούντες ενώ το “μαξιλαράκι” της προστασίας της πρώτης κατοικίας για μια τετραμελή οικογένεια από τις 450.000 ευρώ αντικειμενική αξία πέφτει στις 220.000 ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ έδωσε προθεσμία 47 ημερών στους δανειολήπτες, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016, να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες έστειλαν ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.

Όσοι παραλάβουν τη σχετική επιστολή, καλούνται από τις τράπεζες να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα αναγράφουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια. Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμείνει ο δανειολήπτης σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν “μη συνεργάσιμοι“ και κινδυνεύει το σπίτι τους με πλειστηριασμό!

aftodioikisi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άνοιξε η νέα ρύθμιση της ΑΑΔΕ για παλαιές οφειλές έως και σε 72 δόσεις

image_print

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας φορολογούμενοι και επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας μια σημαντική «ανάσα» σε όσους δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι νεότερες οφειλές, από το 2024 και μετά, δεν μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εξακολουθούν να ρυθμίζονται μέσω των πάγιων ρυθμίσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myAADE, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2026. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται στα 30 ευρώ, ενώ ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φτάσει έως τις 72, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τους όρους της ρύθμισης.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη είναι οι συγκεκριμένες οφειλές να μην βρίσκονται ήδη σε ενεργή ρύθμιση. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να παραμένουν συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, καθώς η μη εμπρόθεσμη πληρωμή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ρύθμισης και στην επαναφορά των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Η ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης αποτελεί μέρος των μέτρων για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, με στόχο να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, διευκολύνοντας παράλληλα την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ στο myAADE.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: Παράπονα πολιτών για τις συχνές βλάβες στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

image_print

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, αρκετές φορές τα μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δημιουργεί ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο αγοράς εισιτηρίου.

Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το επιβατικό κοινό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης: Δεύτερη χρονιά χωρίς δόκιμους

image_print

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ξάνθη, καθώς η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς νέους δόκιμους, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για το μέλλον της λειτουργίας της.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Σχολή να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία με την εισαγωγή νέων σπουδαστών.

Οι τοπικοί φορείς συνεχίζουν να ζητούν άμεσες πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι η Σχολή αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική δομή για την Ξάνθη, με ουσιαστική συμβολή τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en