ΑΠΟΨΕΙΣ

Έτσι η Κύπρος οδηγείται σε προτεκτοράτο της Τουρκίας

Γιατί η συμφωνία που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι περισσότερο από καταστροφική.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ μάς το είπε ξεκάθαρα, κατά την συνάντησή του με τον ημέτερο ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιά. Εμείς σας βοηθάμε -συγχωρήστε με, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα, πού-, κι εσείς πρέπει να είστε καλά παιδιά, όσον αφορά την αναγνώριση Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων, για τα οποία έγραψα εχθές, αλλά και στο Κυπριακό.

Επειδή κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, ουδεμία συζήτηση έγινε από τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι βέβαιο πως ο ελληνικός λαός θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Να εξαιρέσω μόνον μια αποστροφή του λόγου του κ. Μεϊμαράκη, που διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική του ονομασία. Υποτίθεται όμως ότι αυτή είναι η θέση όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής που απορρίπτει και την σύνθετη ονομασία.

Μετά το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, λοιπόν, που ανέλαβε να «τακτοποιήσει» η κυβέρνηση, το κύριο βάρος -της άμεσης επικαιρότητας- πέφτει στην Κύπρο, όπου ολονέν και γίνεται αντιληπτό από περισσότερους, ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι περισσότερο από καταστροφική.

Είχα γράψει παλαιότερα, ότι η ελληνική διπλωματία έχει πέσει στην παγίδα της Τουρκίας, ότι αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, τότε το νησί θα διχοτομηθεί, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί. Εξέφρασα την άποψη και επιμένω, ότι η διχοτόμηση είναι αυτό το οποίο με τίποτε δεν θέλει η Τουρκία, η οποία με την Ομοσπονδία που επέλεξαν οι αμερικανο-βρετανικοί κύκλοι, σε πολύ μικρό διάστημα θα καταστεί κυρίαρχος του νησιού, με τους Ελληνοκυπρίους να μεταναστεύουν ως μειοψηφία, όπως έκαναν και οι Τουρκοκύπριοι  όταν κατέλαβαν την περιοχή τους τα στίφη των Ασιατών εποίκων.

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α., στην «Σημερινή» Λευκωσίας, με τίτλο «Τουρκική κυριαρχία σε όλην την Κύπρο χωρίς στρατιωτική δράση», που είναι απολύτως σύμφωνο με όλα όσα έχω γράψει κατά καιρούς. Η Τουρκία δεν θέλει πλήρη διχοτόμηση ή δύο τελείως ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο, αλλά τον έλεγχο ολόκληρης της νήσου, για λόγους ασφάλειάς της και επέκτασης της επιρροής της στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η ουσία του άρθρου και συστήνω στους φίλους αναγνώστες που επιθυμούν περαιτέρω εμβάθυνση να το αναζητήσουν.
Η στοχοθεσία της Τουρκίας, από την δεκαετία του 1950 περιλαμβάνεται σε σχέδια του τουρκικού κράτους και στη βιβλιογραφία και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, δεν είναι κάτι άγνωστο επομένως. Άλλωστε, επιβεβαιώνεται από τα ιστορικά γεγονότα, τη συνεχιζόμενη επεκτατικότητά της σε βάρος της Κύπρου και τις θέσεις της, στις συνομιλίες λύσης του Κυπριακού.

Σήμερα, η Τουρκία για ολοκλήρωση της στοχοθεσίας της ακολουθεί τη στρατηγική του εξαναγκασμού (χρήση ισχύος, για να αναγκάσει τον αντίπαλο να ενεργήσει αντίθετα από τη θέλησή του), και χρησιμοποιεί ως μέσο τις διακοινοτικές συνομιλίες για λύση Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας, υπό την απειλή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και των εποίκων, που ασκούν ψυχολογική βία στους Έλληνες, να αποδεχθούν λύση που εξυπηρετεί τον στόχο της Τουρκίας για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.

Αυτή η μορφή λύσης, τύπου σχεδίου Ανάν, που βασίζεται στην τουρκική στρατηγική του εξαναγκασμού και στην υποχωρητικότητα του Ελληνισμού, που στερείται στρατηγικής εθνικής ασφάλειας, θα οδηγήσει στην τουρκική κυριαρχία σε όλη την Κύπρο, με τη δική μας υπογραφή. Χωρίς να χρειασθεί η Τουρκία να ρίξει άλλες σφαίρες. Χωρίς να χρειάζεται εγγυήσεις και στρατεύματα στο νησί. Θα επιτύχει την υποταγή του αντιπάλου χωρίς μάχη.

Υ.Γ. Μόλις πληροφορήθηκα, ότι ο τουρκοκύπριος εκπρόσωπος κ. Ακκιντζί, απέσυρε ήδη τέσσερα “ναι” που είχε πει προ ημέρων. Τέτοιου είδους συνομιλίες διεξάγουμε.

Μ.

 

voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version