AUTOMOTO

Έρχεται πάλι η ελεγχόμενη στάθμευση στην Καβάλα

Η ώρα της ενασχόλησης με το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Καβάλας φαίνεται ότι πλησιάζει. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015, η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να ενεργοποιήσει, πάλι, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η ώρα της ενασχόλησης με το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Καβάλας φαίνεται ότι πλησιάζει. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015, η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να ενεργοποιήσει, πάλι, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και το τμήμα της κυκλοφοριακής μελέτης Παρασκευόπουλου που αναφέρεται στις φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων στην αγορά. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, σημείωσε η δήμαρχος, δεν έχει αρθεί από το δημοτικό συμβούλιο και σχολίασε: «Στην αρχή θα στεναχωρήσουμε κάποιους πολίτες, που έμαθαν να σταθμεύουν όπου βολεύονται, αλλά αργότερα άπαντες θα μας δώσουν τα εύσημα». Επ’ ευκαιρία, η Δ. Τσανάκα ανέφερε ότι δεν συμφώνησε να επιφορτιστεί η δημοτική αστυνομία, όταν επαναλειτουργήσει, με το καθήκον του ελέγχου εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, γιατί υπάρχουν άλλα όργανα του κράτους που μπορούν να κάνουν τον συγκεκριμένο έλεγχο.

Ιδιαίτερη συζήτηση, επίσης, έγινε για την μελέτη του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού, την αναθεώρηση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού του 2012 για την ακρίβεια, που υποβαθμίζει το Νομό Καβάλας. Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 θα συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα γίνει αναλυτικότερη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος.

Η Δ. Τσανάκα δήλωσε ότι η Καβάλα και η Δράμα δεν θέλουν να ανταγωνιστούν τις άλλες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά μία ισότιμη ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας. «Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχίες με όλους. Χρειαζόμαστε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους», σχολίασε ο Κωστής Σιμιτσής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και χαιρέτισε τη συμμετοχή της Ξάνθης στη «συμμαχία» Καβάλας, Δράμας. Κριτική προς τη διοίκηση, για το ίδιο θέμα, άσκησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ αναφορά έκαναν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version