ΕΒΡΟΣ

Έρχεται ‘Οpen Mall’ και στην Αλεξανδρούπολη

Μέρος του master plan της Αλεξανδρούπολης παρουσιάζεται στο φύλλο της εφημερίδας “Εθνος της Κυριακής” (κυρίως στην έντυπη μορφή). Το δημοσίευμα, το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του e-evros.gr, αναφέρεται στις μελέτες και τις προβλέψεις  για αύξηση  του τουρισμού. Παράλληλα μεταφέρει σχεδόν αυτούσια την επιστολή με τα στοιχεία που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ,  στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό, προκειμένου να είναι και η Αλεξανδρούπολη μία  από τις πόλεις στις οποίες θα λειτουργήσει open mall.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “η ακριτική πόλη αναμένεται σε μία τριετία να αυξήσει τον τζίρο των καταστημάτων της μόνο από τους τουρίστες κατά 15,1 εκατ. ευρώ. Γενικά, εκτιμάται ότι τα νέα εμπορικά θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνθήκες της κρίσης, ενώ και οι καταναλωτές θα ωφεληθούν από τις οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ, όπως η ενιαία κάρτα αγορών με μπόνους και εκπτώσεις.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλεξανδρούπολη αναφέρεται ξεχωριστά, δεδομένου ότι ενώ επρόκειτο να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα 5 πόλεις, τελικώς θα ενταχθεί και η Αλεξανδρούπολη ως 6η πόλη.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει:

– Στο τέλος του μήνα θα προκηρύξει κοινοτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δαπανών που απαιτούνται προκειμένου να κατασκευαστούν τα «ανοικτά εμπορικά κέντρα – open malls».

-Η δράση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό, είναι πιλοτική και αφορά τους εμπορικούς συλλόγους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και της Λάρισας. Πλέον αφορά όμως και την Αλεξανδρούπολη.

-Δεν απαιτείται τεράστιο κόστος για τη δημιουργία τους. Πεζοδρομήσεις, ειδικές σημάνσεις και οριοθετήσεις, χώροι στάθμευσης, χώροι φύλαξης και ψυχαγωγίας παιδιών, φυτεύσεις δέντρων και άλλων φυτών, συντονισμένες προωθητικές ενέργειες (π.χ. κάρτες πιστότητας) είναι ορισμένες από τις εργασίες και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν ώστε τουλάχιστον 50 καταστήματα σε έναν χώρο 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου (1.000 στρεμμάτων) να μοιάζουν με ένα mall

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version