Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες | Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Εκτός από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, έρχεται και πρόγραμμα επιδότησης για αγορά και αντικατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων.


Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας στο OPEN, στόχος είναι «έως το τέλος του χρόνου να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την αντικατάσταση και νέα εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, «έχει ενταχθεί στο Re Power EU, το νέο Ταμείο της Ε.Ε. για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, ένα μεγάλο ποσό για αγορά και εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι έως το τέλος του έτους να ανοίξει και η πλατφόρμα για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, ενώ έρχεται και το «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, προοδηγός του οποίου θα δημοσιευθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο στη Βουλή | Ένοχος αστυνομικός για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα – Ξέσπασε η μητέρα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του έξω από τη Βουλή, όταν ο κατηγορούμενος με το υπηρεσιακό όχημα του κοινοβουλίου προσέκρουσε πάνω του παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή.

Στο άκουσμα της έκφρασης «λύεται η συνεδρίασις» από την πρόεδρο της έδρας, η μητέρα του παιδιού ξέσπασε. «Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε και χειροκρότησε ειρωνικά.

Κανένα ελαφρυντικό από τον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αρνήθηκε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον ΚΟΚ αλλά τηρούσε την ίδια πρακτική συστηματικά και σε προγενέστερο χρόνο της αξιόποινης πράξης και επομένως το συμβάν δεν μπορεί να αποτελέσει «παραφωνία» στην έως τότε συμπεριφορά του.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του 

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του «που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα».

Ο κατηγορούμενος είπε πως το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, «μπαίνουμε στη Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα».

Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός συνέχισε λέγοντας:

«Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας, ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι...».

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, είπε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από την Βουλή για να στρίψουν αριστερά «μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε  κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι».

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: «Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Ξέσπασε ο πατέρας στο δικαστήριο – «Εγκληματική οδηγική συμπεριφορά»

«Πρόκειται για προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου που οδήγησε στο θάνατο του γιου μου και της οικογένειας μου» κατέθεσε ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη στο δικαστήριο.

Όπως τόνισε: «Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα που οδηγώ 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Χαριτολογώντας μου είχε πει σταματά να δουλεύεις εγώ είμαι εδώ και την άλλη μέρα…».

Ο πατέρας του 23χρονος θύματος κατηγόρησε τον οδηγό του βουλευτικού οχήματος για αδιαφορία σημειώνοντας ότι «δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου, δεν ήρθε δίπλα στο γιο μου, δεν επικοινώνησε μαζί μας».

«Τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο»

Στην αδιαφορία του κατηγορουμένου επικεντρώθηκε και η κατάθεση της αδελφής του θύματος που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σκότωσε τον αδελφό μου, δηλώνει ότι του παρείχε πρώτες βοήθειες, ενώ τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο. Έχει καταστρέψει μια οικογένεια, ο Ιάσωνας έχασε τα όνειρα του. Ο Ιάσωνας την Τετάρτη θα γινόταν 26 χρόνων. Δεν ήταν δίπλα στον αδελφό μου ούτε την τελευταία του στιγμή».

 

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανάτος πατέρα Καλλιάνου | Τι απαντά ο γιατρός του νοσοκομείου Αττικόν

Τη δική του άποψη για το περιστατικό του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου κατέθεσε, μέσω δήλωσης των πληρεξούσιων δικηγόρων του, ο Καθηγητής Αγγειοχερουργικής στο Αττικό Νοσοκομείο Ι.Κ.

Μέσω αυτής της δήλωσης ο γιατρός τονίζει ότι “η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη”.

Επεσήμανε επίσης ότι “η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση”.

Η σχετική δήλωση των Μιχάλη Δημητρακόπουλο, Γιάννη Παπαριστείδη:

Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση.

Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

Πηγή: news247.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημαθία | Μαθήτριες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου, ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Σε βάρος δύο μαθητριών κατηγορείται πως επιτέθηκε σεξουαλικά ένας ιδιοκτήτης στάβλου στην περιοχή της Ημαθίας. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, κι ενώ τα δύο κορίτσια 13 και 15 ετών έκαναν ιππασία.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία του διευθυντή του Γυμνασίου Πλατέως Ημαθίας για το περιστατικό στη διάρκεια της σχολικής εκδρομής του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης προέβη σε θωπείες σε διάφορα μέρη του σώματος των ανήλικων κοριτσιών, ενώ πραγματοποιούσαν ιππασία με άλογα ιδιοκτησίας του.

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας.

Τα ανήλικα κορίτσια το απόγευμα της Πέμπτης (25.04.24) εξετάστηκαν παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ ελήφθησαν καταθέσεις από γονείς των ανήλικων.

Προανάκριση για το συμβάν διεενεργεί το Τ.Α. Νάουσας».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en