ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται έκτακτο της ΕΜΥ | Ισχυρές καταιγίδες από τη νύχτα και πτώση θερμοκρασίας

Για νέα επιδείνωση του καιρού, έστω και για 48 ώρες προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ημέρες.

Η απότομη αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» τη χώρα από τα Βόρεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παν. Γιαννόπουλο.

Σήμερα θα έχουμε μια ζεστή μέρα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 35ο C , ενώ στη Δυτική Ελλάδα θα ανέβει και στους 37ο C.

Όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα έχουμε μεταβολή του καιρού. Τα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από Μακεδονία και Θράκη με καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πιθανόν της Θεσσαλίας.

Βροχές σε Μακεδονία, Θράκη

Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη θα έχουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και τις βορειότερες περιοχές της Στέρεας Ελλάδας.

Την Τετάρτη το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Πτώση της Θερμοκρασίας

Η αλλαγή του καιρού θα συνοδεύεται την Τετάρτη με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Από την Πέμπτη, ο καιρός βελτιώνεται, ωστόσο παραμένουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από βροχές.

Επιστρέφει το καλοκαίρι

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα αρχίζουν να υποχωρούν και ο Σαββατοκύριακο επιστρέφει ξανά το καλοκαίρι με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» και πάλι στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

madata.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version