ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Έρευνα για εμπρησμούς στις Φέρες | «Όποιος το κάνει, να σταματήσει αμέσως!»

Φωτιά εκδηλώθηκε και πάλι στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καβησού, το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Καβησό και Ιτέα, και στο σημείο έσπευσαν αμέσως 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, 1 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών, 1 της 4ης ΕΜΑΚ Θράκης καθώς και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά χάρη στην αποτελεσματική παρέμβαση των Πυροσβεστών δεν εξαπλώθηκε, παρά τους ισχυρούς ανέμους, με απολογισμό 1 καμένο στρέμμα.

Τα περιστατικά πυρκαγιάς διαδέχονται το ένα το άλλο το τελευταίο διάστημα στις Φέρες και την Καβησό, αφού πριν από 10 περίπου ημέρες είχαν εκδηλωθεί 2 πυρκαγιές την ίδια ημέρα.

«Εγώ είμαι σίγουρος πως πρόκειται για εμπρησμό. Και η κοινή αίσθηση στις Φέρες αυτή είναι. Κάποιος πηγαίνει και βάζει φωτιές. Δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί και πέρυσι είχαμε το ίδιο σκηνικό. 9 με 10 φωτιές άναψαν ταυτόχρονα, και τρέχαμε σε 200 μεριές. Ένας η δύο είναι, δεν ξέρω», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Φερών.

«Εγώ θέλω να του πω να σταματήσει αμέσως. Απευθύνω έκκληση, δεν είναι παιχνίδι. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!», καταλήγει ο Νίκος Γκότσης, που σε ερώτημα για την τοποθεσία εκδήλωσης των πυρκαγιών, απαντά πως ανάβουν πάντα περιμετρικά της Καβησού.

Πράγματι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, και σύμφωνα με πληροφορίες την υπόθεση πρόκειται να αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, από κοινού με ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα προς διαπίστωση των αιτίων της πυρκαγιάς, και το εάν και κατά πόσο αυτή σχετίζεται με εμπρησμό, ή και με προηγούμενα περιστατικά. Εφόσον προκύψουν στοιχεία προς αυτήν την κατεύθυνση, θα δρομολογηθεί φυσικά και ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version