MEDIA

Έπεσαν έξω τα exit polls των εκλογών | Αντιδράσεις ΑΝ.ΕΛ. και Ένωσης Κεντρώων

Έκθετους απέναντι στο τηλεοπτικό κοινό άφησαν το βράδυ των εκλογών οι εταιρίες των δημοσκοπήσεων που εξήγαγαν και τα κοινά exit polls για τα κανάλια της χώρας. Κοινή παραδοχή όλων είναι πως οι προβλέψεις των exit polls απείχαν παρασάγκας από το πραγματικό αποτέλεσμα κυρίως όσον αφορά τον τελικό νικητή των εκλογών που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 7.5 μονάδων. Αντίθετα οι εταιρίες που παρείχαν τα στοιχεία τους Πανελλαδικά αλλά και η εταιρία Interview που ετοίμασε το exit poll για το ΕΝΑ CHANNEL κινήθηκαν μακριά από την πραγματική αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος δίνοντας ένα ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μονομάχους, εκθέτοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τις μετέδωσαν. Είναι πάντως ξεκάθαρο παρά τις περί του αντιθέτου φωνές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί καμία ευθύνη δε φέρουν για τα απότελέσματα των δημοσκοπηκών ερευνών από αυτές διεξάγονται από επιστήμονες και επαγγελματίες του είδους.

Ωστόσο αναπόφευκτα υπήρξε και η σχετική αντίδραση από αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι θεωρούσαν εαυτόν αδικημένο από τις δημοσκοπήσεις όπως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Για πόλεμο στην Ένωση Κεντρώων έκανε λόγο και ο Βασίλης Λεβέντης εκφράζοντας τα σφοδρά παράπονα του για τους δημοσκόπους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μάλιστα θαραλλέα ζήτησε συγγνώμη απο΄τους πολίτες για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με ανάρτηση του στο facebook.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version