Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξυπνο αεροπορικό κοντέινερ made in Greece

image_print

Το καινοτόμο σύστημα της ελληνικής AMS υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. – Συζητήσεις με Airbus για την ανάπτυξή του

Η ελληνική εταιρεία Aerospace Management & Support (AMS) είναι αυτή που επιλέχθηκε από την επιτροπή του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Clean Sky για την ανάπτυξη των αεροπορικών εμπορευματοκιβωτίων νέας γενιάς, με στόχο την εξοικονόμηση βάρους και επομένως και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις πτήσεις, αλλά και τη μετάβαση των αεροπορικών φορτίων στην ψηφιακή εποχή. Μάλιστα η ελληνική εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Airbus, με στόχο την υιοθέτηση του πρότυπου εμπορευματοκιβωτίου που ανέπτυξε και το οποίο επέλεξε μεταξύ δεκάδων συνυποψήφιων από ολόκληρη την Ευρώπη ως το βασικό τμήμα για αυτή την υπηρεσία της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών. Το ελληνικό κοντέινερ υπόσχεται να εξοικονομήσει τουλάχιστον 200 κιλά βάρος ανά μονάδα.

Το «έξυπνο» εμπορευματοκιβώτιο είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά και έχει ενσωματωμένες λειτουργίες για ασφάλιση, αυτόνομη κίνηση, ανίχνευση και καταστολή πυρκαγιάς – καπνού, αλλά και δυνατότητες ασύρματης παρακολούθησης και επικοινωνίας. Εάν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως περί τα 700 εκατομμύρια τέτοια κοντέινερ γίνεται ευκολότερα αντιληπτή η σημασία της επιλογής μιας ελληνικής εταιρείας σε αυτόν τον τομέα, αλλά και η εμπορική σημασία της. Πρόκειται για 700 εκατομμύρια κοντέινερ τα περισσότερα εκ των οποίων σήμερα δεν διαθέτουν δυνατότητα απομακρυσμένου ηλεκτρονικού εντοπισμού από την κάθε ιδιοκτήτρια αεροπορική, αφού εναλλάσσονται στα αεροδρόμια ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας μια χαοτική κατάσταση. Ο λόγος για τα μεγάλα αλουμινένια συνήθως κουτιά, που είναι συχνά ορατά από τα φινιστρίνια των επιβατών όταν φορτώνονται με τις ειδικές πλατφόρμες στο αεροσκάφος πριν από την απογείωση. Αλλα περιέχουν αποσκευές, άλλα τα προϊόντα της τροφοδοσίας και άλλα φορτία εμπορευματικών μεταφορών. Κοντέινερ λίγο μεγαλύτερου μεγέθους χρησιμοποιούνται όμως και από τα αεροπλάνα κάργκο των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν μόνο εμπορεύματα και τα οποία επίσης μπορούν να αντικατασταθούν από το ελληνικό μοντέλο.

Για να φορτωθούν, εκφορτωθούν και ασφαλιστούν στην άτρακτο όλα αυτά τα κιβώτια, τα αεροπλάνα είναι εφοδιασμένα με μηχανισμούς εφέλκυσης και αγκίστρωσης, οι οποίοι προσθέτουν σημαντικό βάρος. Βάρος που απαιτεί πρόσθετη ισχύ, η παραγωγή της οποίας αποβάλλει ακόμα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Η ελληνική κοινοπραξία ανέπτυξε έτσι και ρομποτική πλατφόρμα η οποία μπορεί να φορτώσει και κατόπιν να αποσυρθεί από το αεροσκάφος, ενώ το κοντέινερ φέρει το ίδιο πολύ ελαφρύτερο μηχανισμό αγκίστρωσης, καθιστώντας άχρηστο τον σχετικό εξοπλισμό και εξοικονομώντας περαιτέρω βάρος. Τα νέα αυτά κοντέινερ και το σύστημα φορτοεκφόρτωσης δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο από τα καινούργια αεροσκάφη στο μέλλον αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τον υπάρχοντα στόλο με τις κατάλληλες τροποποιήσεις (retrofit) . Διαδικασία που επιταχύνει την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η AMS, επικεφαλής και βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο μηχανικός Ηλίας Κόκκοτας, έχει έδρα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στα παλιά γραφεία της γερμανικής Hochtief. Είναι ο leader και συντονιστής του προγράμματος Intelligent Lightweight Composite Aircraft Container, ή Intellicont όπως ονομάζονται τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα και βρίσκονται κάτω από το πάτωμα των επιβατών. Στο project συνεργάστηκαν επίσης η Avionics Greece, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Prisma Electronics Ελλάς και άλλοι διεθνείς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και η ισπανική εταιρεία Acciona Construccion, η οποία αναμένεται να συμμετέχει και στη μαζική κατασκευή τους.

Το πρωτότυπο «έξυπνο» κοντέινερ παραδόθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο 2021 στην επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος Clean Sky, Intellicont, για την υλοποίησή του από την Airbus στις εγκαταστάσεις της στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας ZAL (Hambourgs Zentrum fur Angewandte Luftfahrtforschung) κατά τη διάρκεια επίδειξης της ορθής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του, εξηγεί ο Ηλίας Κόκκοτας. Η κοινή επιχείρηση Clean Sky είναι μια σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αεροναυπηγικής που συντονίζει και χρηματοδοτεί ερευνητικές δραστηριότητες για να παραδώσει σημαντικά πιο ήσυχα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη. Η AMS και οι συνεργάτες της εργάστηκαν τέσσερα χρόνια για την ανάπτυξη του καινοτόμου αυτού συστήματος που θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και θα επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους φορτοεκφόρτωσης και εν τέλει εξυπηρέτησης επιβατών και εργαζομένων στις αερομεταφορές. Οπως εξηγεί ο Ηλίας Κόκκοτας στην «Κ», το κόστος του project έφτασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, με ένα σημαντικό μέρος να προέρχεται από κοινοτική χρηματοδότηση.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Intellicont ήταν η ανάπτυξη, κατασκευή και επικύρωση ενός έξυπνου ελαφρού εμπορευματοκιβωτίου αεροσκαφών με ενσωματωμένες λειτουργίες συγκράτησης, μεταφοράς, καταστολής πυρκαγιάς και καπνού, με δυνατότητες ανίχνευσης και ασύρματης παρακολούθησης. Η καινοτόμος ιδέα και προσέγγιση περιέλαβε την ανάπτυξη ενός ως επί το πλείστον σύνθετου κοντέινερ με βελτιωμένες δομικές δυνατότητες και λειτουργίες. Κατασκευασμένο κυρίως από σύνθετα υλικά (composites), αλουμίνιο και χάλυβα και βάρος 90 κιλά, η ομάδα κατάφερε, όπως προαναφέρθηκε, να αφαιρέσει συνολικά έως και 200 κιλά ανά εμπορευματοκιβώτιο. Διαθέτει αισθητήρες χαμηλού κόστους και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για την παρακολούθηση της κατάστασής του (ταυτότητα, τοποθεσία, κατάσταση ασφάλισης) καθώς και την ανίχνευση κρίσιμων συμβάντων (πυρκαγιάς – καπνού, χτυπήματος, κακής χρήσης).

Πηγη: kathimerini.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσιάστηκε ο χάρτης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στην Καβάλα – Νέα εφαρμογή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

image_print

Παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Τσεκμέζογλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, η οποία αφορά τον διαδραστικό χάρτη με τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις διαθέσιμες ειδικές θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Μέσω του διαδραστικού χάρτη, οι πολίτες μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια τις θέσεις ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό των μετακινήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και στην ενίσχυση της προσβασιμότητας, με στόχο μια πόλη πιο λειτουργική και φιλική για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εφαρμογής και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην πόλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων ΑμεΑ και υπηρεσιών, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η καταγραφή και η εύκολη πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη νέα εφαρμογή και παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ προορίζονται αποκλειστικά για τους δικαιούχους, ζητώντας τον σεβασμό όλων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλιπποι: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Ματωμένος Γάμος του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico García Lorca, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:15, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η παράσταση εντάσσεται σε μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο συμπληρώνει 50 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής παρουσίας, ενώ συμπληρώνονται και 90 χρόνια από τον θάνατο του Λόρκα.

Ο «Ματωμένος Γάμος», εμπνευσμένος από πραγματικό έγκλημα πάθους στην ισπανική ύπαιθρο, πραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα, την τιμή των οικογενειών, τον γάμο, την ιδιοκτησία, τη βεντέτα, τη μοίρα και την κοινωνική καταπίεση των γυναικών.

Σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, ένας γάμος ετοιμάζεται να ενώσει δύο οικογένειες. Η Νύφη υπακούει στις κοινωνικές επιταγές, όμως μέσα της παραμένει ζωντανός ένας απαγορευμένος έρωτας. Η επιστροφή του Λεονάρντο ανατρέπει τις ισορροπίες και οδηγεί σε μια τραγική σύγκρουση πάθους, καθήκοντος και εκδίκησης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ζιάκας, τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Άγγελος Ανδριόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αναστασία Βαγενά, Γιώργος Βούντας, Χριστίνα Βράκα, Τζένη Καζάκου, Στεφανία Καραγιάννη, Δήμητρα Καραγιώργου, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Δημήτρης Όντος, Νίκη Παλληκαράκη και Παντελής Ψακίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ μειωμένο.

Η προπώληση γίνεται μέσω more.com, στα καταστήματα Public και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410 621209, 2410 533417 και 6980493082.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι συνταξιούχοι – Τα μέτρα που εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

image_print

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδιασμών βρίσκονται οι συνταξιούχοι, καθώς το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα που αφορούν τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη διόρθωση ζητημάτων που απασχολούν συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συζήτηση για τις συντάξεις χηρείας και τις προβλέψεις του λεγόμενου «νόμου Κατρούγκαλου». Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος ασκεί έντονη κριτική στο ισχύον πλαίσιο, υποστηρίζοντας ότι η μείωση της σύνταξης χηρείας μετά την πάροδο της τριετίας δεν θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί εξαρχής. Όπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις για χιλιάδες δικαιούχους και θεωρεί ότι απαιτείται η πλήρης κατάργησή του, ώστε να αποκατασταθούν αδικίες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en