ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Οι ωφελούμενοι του προγράμματος “Κοντά στο Παιδί” στην έκθεση φωτογραφίας της ΔΕΚΠΟΤΑ

Η Ένωση Κυριών Δράμας, την Τρίτη 07 Μαρτίου 2017, πραγματοποίησε την τρίτη διανομή διατακτικών στις εξήντα οικογένειες του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας (bullying), η οποία ήταν στις 06 Μαρτίου, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους γονείς, ώστε να ενημερωθούν για το φαινόμενο αυτό, το οποίο συνεχώς διογκώνεται, με καταστροφικές συχνά συνέπειες για τα παιδιά. Επίσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας το οποίο υλοποιεί δωρεάν το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας και θα πραγματοποιηθεί από τις 08 έως τις 15 Μαρτίου στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε έκθεση φωτογραφίας για τη Δράμα του περασμένου αιώνα, της Ιστορικού Τέχνης Βίκυς Κωνσταντινίδου με τίτλο: «Η Δράμα την 20ετία 1900-1920 από το αρχείο της ΔΕΚΠΟΤΑ».

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάση αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα, στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version