Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Η Βόλτα στην Ελλάδα ΙΙΙ και η Μιμή Ντενίση ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό

image_print

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας η μεγαλειώδης συναυλία της Ένωσης Κυριών «Μια βόλτα στην Ελλάδα ΙΙΙ».

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Αρχικά η πολυπληθής χορωδία της Ένωσης Κυριών υπό την διεύθυνση του χοράρχη Λευτέρη Καλλινικίδη ταξίδεψε το κοινό στις αλησμόνητες πατρίδες. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου με τις δασκάλες τους Ελένη Σμολοκτού και Μαρία Παυλίδου τραγούδησαν δύο καλοκαιρινά τραγούδια, ενώ ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν Μαριτίνα Ντενίση που έκανε την δική της μουσική αφιέρωση.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την βράβευση μιας μεγάλης κυρίας του ελληνικού θεάτρου της Μιμής Ντενίση τόσο για την κοινωνική της προσφορά όσο και για την προσφορά της στον πολιτισμό και στις τέχνες.

Η Μιμή Ντενίση το 1996 με τη παρουσία της σε τηλεμαραθώνιο συνέβαλε καθοριστικά στη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά του ισογείου του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας. Επίσης βραβεύτηκε για το έργο της «Σμύρνη μου Αγαπημένη», ένα έργο το οποίο ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στα «Ελευθέρια 2016» και συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια Σεμέλη, Στέφανος και Βίκυ Κωνσταντινίδη, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας πατέρας Χριστόδουλος, εκπρόσωπος της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Χειράκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Λιθηρόπουλος και Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας Αντιδήμαρχος Ανέστης Τερζής, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Τάσος Χατζηκυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Ψαράς, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Νικοτσάρα Χρήστος Τζάφος, η εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας Δράμας Δέσποινα Ξηροπούλου, ο τέως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο τέως Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, ο τέως βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Μαυροβάτου και «Προφήτη Ηλία Τεμένους» Παρανεστίου, η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Ευγενία Σαραφίδου, η πρόεδρος του συλλόγου διαβητικών Πόλυ Τορούνογλου, εκπρόσωπος του συλλόγου Λάμψη κυρία Αλαγκιοζίδου, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κ. Γιαννωτάκη, ο καλλιτέχνης Γιάννης Νίκου, η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη, η επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Νόρα Κωνσταντινίδου.

 

δξτγηξτγψξ

 

ρφητγρφνξχ

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού

image_print

Παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Δράμας, μια σημαντική παρέμβαση που αναμένεται να ενισχύσει τις υποδομές διαχείρισης λυμάτων και να βελτιώσει την προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την παρουσίαση επισημάνθηκε ότι το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας της μονάδας, τη συμμόρφωση με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.

Οι αρμόδιοι υπογράμμισαν ότι η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού αποτελεί έργο υψηλής σημασίας για τη Δράμα, καθώς θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην προστασία των υδάτινων πόρων και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να προσφέρει μια σύγχρονη και πιο αποτελεσματική εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, καλύπτοντας τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού

Ο δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος παρουσιάζει την πορεία των εργασιών αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Δράμας.
image_print

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, καθώς περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων με την τεχνολογία βιοαντιδραστήρων μεμβρανών (MBR), η οποία θα επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικές χρήσεις, καθώς και την κατασκευή σύγχρονης μονάδας ηλιακής ξήρανσης της παραγόμενης ιλύος, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το έργο παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Δράμας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Γιώργο Παπαδόπουλο, παρουσία του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΔ Γιάννη Γεωργιάδη, στελεχών της επιχείρησης και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου:

«Η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού αποτελεί ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τον τόπο μας και μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επενδύσεις που έγιναν ποτέ στον Δήμο Δράμας.

Δημιουργούμε υποδομές που προστατεύουν το περιβάλλον, εξοικονομούν πολύτιμους υδατικούς πόρους και αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας και της αγροτικής παραγωγής.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλη Γραφάκο, για τη διαρκή συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του στην πορεία του έργου.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στην Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Δράμας, στη Διοίκηση και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, που εργάστηκαν συντονισμένα και μεθοδικά ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Το έργο αυτό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συνεργασία, συνέπεια και κοινός στόχος, μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν ουσιαστικά το μέλλον του τόπου μας.»

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Παρανέστι: Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της γεώτρησης στην Πλατανιά

Η αναβαθμισμένη γεώτρηση στην περιοχή Πλατανιά – Πτελέα του Δήμου Παρανεστίου.
image_print

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης και αναβάθμισης της γεώτρησης στην περιοχή Πλατανιά – Πτελέα του Δήμου Παρανεστίου, στο πλαίσιο έργου συνολικού προϋπολογισμού 149.576,76 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Παρανεστίου, το έργο περιλάμβανε τον πλήρη εκσυγχρονισμό της γεώτρησης, με αντικατάσταση και αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων τηλεμετρίας για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της λειτουργίας της.

Όπως αναφέρεται, η παρέμβαση αποσκοπεί στη διασφάλιση της αξιόπιστης υδροδότησης της περιοχής με ποιοτικό πόσιμο νερό, στην προστασία των υδάτινων πόρων και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών ύδρευσης.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en