ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Διανομή τροφίμων και ανάγνωση ποιημάτων για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 η διανομή συσκευασμένων τροφίμων στους εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Η διανομή έγινε στο πλαίσιο βιωσιμότητας που εξασφάλισε η Ένωση Κυριών με την λήξη του προγράμματος. Παράλληλα στους ωφελούμενους πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίασης ποιητικής συλλογής του Νίκου Εμμανουηλίδη. Τον ποιητή προλόγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ηλιάδης, ενώ ποιήματα αναγνώστηκαν από εθελόντριες του φορέα. Επίσης στους εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενους διανεμήθηκε η έκδοση της Ένωσης Κυριών με τίτλο «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θυμούνται-Ιστορίες αυτοβιογραφικής γραφής». Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ανώνυμες ιστορίες που οι ίδιοι οι ωφελούμενοι διηγήθηκαν στα στελέχη του προγράμματος και αποτυπώθηκαν στο χαρτί.

Τέλος το στέλεχος της PRAKSIS Φωτεινή Κελεκτσόγλου ενημέρωσε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για την κοινή δράση που θα πραγματοποιήσει η Ένωση Κυριών και η PRAKSIS. Συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα υλοποιήσει το τεστ για τον HIV και την Ηπατίτιδα B,C με την μέθοδο του RapidTest.

Από τον Σεπτέμβριο 2014 υλοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν 74 οικογένειες και είχε διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version