ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | «Ομιλία για την προληπτική καρδιολογία για τους 74 ωφελούμενους της Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία»

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 06 Φεβρουαρίου 2017, διανομή δεμάτων με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και νωπά προϊόντα, στις εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενες οικογένειες ηλικιωμένων του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βιωσιμότητάς του η οποία εξασφαλίστηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας μετά τη λήξη του προγράμματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων που στόχο έχουν την ψυχοκοινωνική αναπτέρωση των ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Προληπτική καρδιολογία- Εμβολιασμός- Καρδιολογία της Τρίτης Ηλικίας» από τον ιατρό καρδιολόγο Χρήστο Καϊρη. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος μετά την ενημέρωση του ιατρού έκαναν ερωτήσεις για θέματα σχετικά με την υπέρταση, τον εμβολιασμό και τους τρόπους προφύλαξης από καρδιοπάθειες.

Από τον Σεπτέμβριο 2014 υλοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν 74 οικογένειες και είχε διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version