ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία»

Ομιλία με θέμα: «Προστασία από σεισμούς, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 για τους εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία».

Ομιλητής ήταν ο επιπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος Δράμας Δανιήλ Στούπας, ο οποίος σε πρακτικό επίπεδο έδειξε τους ηλικιωμένους την χρήση του πυροσβεστήρα, τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως να καλέσουν το 199, να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, να βγουν από το κτίριο, να μην χρησιμοποιήσουν ασανσέρ, να περιμένουν την πυροσβεστική. Επίσης ενημέρωσε τους ωφελούμενους για τους τρόπους προστασίας από τους σεισμούς αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κατά τα άλλα η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version