ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | «Η Γραμμή Συμβουλευτικής 11525 στηρίζει το Κοντά στο Παιδί»

Σήμερα, Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η δέκατη διανομή διατακτικών του Προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Με αφορμή αυτή τη διανομή, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μέσω Skype, με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη «Γραμμή Συμβουλευτικής 11525». Θέμα αυτής της τηλεδιάσκεψης ήταν «Ο ρόλος/εμπλοκή των γονέων στο διάβασμα» και ο Ψυχολόγος- εισηγητής του σεμιναρίου, κ. Λευτέρης Πετρόπουλος, ανέλυσε σε βάθος ό, τι αφορά και προβληματίζει τους γονείς σχετικά με τη στάση τους στην καθημερινή μελέτη των παιδιών.

Λεπτομερέστερα, έγινε λόγος για τους παράγοντες που σχετίζονται με τη δυσκολία του παιδιού να διαβάσει, ενώ στη συνέχεια αποσαφηνίστηκε ο εκπαιδευτικός στόχος και προσδιορίστηκε ο τρόπος εμπλοκής του γονέα. Αναλύοντας τέλος τον γονικό ρόλο στο διάβασμα, ο εισηγητής του σεμιναρίου έδωσε το λόγο στους γονείς, προκειμένου να θέσουν τα ερωτήματά τους, σχετικά με το θέμα.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα, στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων τους, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version